Ποιοι βγήκαν κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι αυτή τη χρονιάς από τα reality;

Ο ALPHA είπε να συνεχίσει την περσινή κερδισμένη του συνταγή με το THE BACHELOR αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Βασιλάκο (κατά τη γνώμη μου του ταίριαζε δεν έβγαζε τόσο trash) με τον SURVIVOR Αλέξη Παππά (γεια σου Παππά, Παππά φιλάκια ρουφηχτά).

Λάθος κίνηση της παραγωγής, που καλά σκέφτηκε να βάλει ένα πρόσωπο, που τα έκανε όλα ώπα στο SURVIVOR, με τους τσακωμούς του. Το πρόγραμμα αυτό θέλει ένα τύπου «Πρίγκιπα» … και εντάξει τον Αλέξη δεν τον λες ο πρίγκιπας με το λευκό άλογο, που θα έρθει να σε πάρει!

Αν δεν είχε πάει στο SURVIVOR και δεν τον ξέραμε, μπορεί τα νούμερα και η εκπομπή αυτή να βλεπόταν, αλλά και το cast των υποψήφιων νυφών ήταν πολύ χαμηλό, ήταν λες και δεν έκαναν ποτέ casting και απλά μάζεψαν 20 γυναίκες και τις έκλεισαν σε μια βίλα να αναμένουν τον πρίγκιπα/Αλέξη, μείναμε μόνο στα φιλάκια ρουφηχτά.

Το STAR, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ποντάρει στα δύο δυνατά του χαρτιά, το MASTERCHEF και το GNTM. Φέτος για πρώτη χρονιά έλειπε η Βίκυ Καγιά από το GNTM και αυτό φαινόταν, έλειπαν τα wowww, τα συγκλό και γενικά η θέση και η άποψη της πάνω στη μόδα. Όλοι μπορούν να κάτσουν μπροστά από μια τηλεόραση, ως μέλη μιας κριτική επιτροπής αλλά λίγοι είναι πλέον αυτοί, που καταρχήν μπορούν να μιλήσουν σωστά Ελληνικά και κατά δεύτερον αυτά που λένε να έχουν κάποια βάση λόγω γνώσης. Ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να είναι όντως διαφορετικό το GNTM και η επιστροφή της Καγιά να δώσει ένα νέο αέρα στο reality του STAR. Από την άλλη το MASTERCHEF, ενώ έκανε στην αρχή αίσθηση με τον Μπόμπενα μετά αυτό άρχισε να φθίνει. Δεν νομίζω ότι φταίει εδώ η επιτροπή (είναι το μόνο που το σώζει φέτος) αλλά το casting νομίζω ήταν όλο λάθος. Έχουν ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να βρουν τι έφταιξε και τι θα έπρεπε να αλλάξει για να δούμε ένα νέο πιο δυνατό MASTERCHEF … έτσι και αλλιώς τη συνταγή την ξέρουν μόνο λίγα μπαχαρικά λείπουν για να γίνει πάλι νούμερο 1.

Στο SΚAI φέτος ζήλεψαν την επιτυχία του MASTERCHEF και είπαν να φέρουν στο κανάλι τους το TOP CHEF, που ενώ είχε μια δυνατή επιτροπή (όχι τηλεοπτική … μαγειρική δυστυχώς μόνο), δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το τηλεοπτικό κοινό και έριξε αυλαία πολύ γρήγορα. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ένας Τζώρτζης δεν φέρνει την άνοιξη και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Στην απογευματινή του ζώνη, επανέφερε το Κάτι Ξαναψήνεται, με παρουσιάστρια την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και που θα μπορούσαμε να πούμε ότι πήγε συμπαθητικά αν φανταστεί κανείς τον ανταγωνισμό, που έχει εκείνη η ζώνη. Τέλος Δεκεμβρίου τελειώσε το THE VOICE, που και εδώ το δυνατό χαρτί αυτού του show είναι η επιτροπή, που φέτος πρόσθεσε και τον Κωνσταντίνο Αργυρό στην παρέα των Ρουβά, Παπαρίζου και Μουζουράκη και κάτι έδωσε με την παρουσία του.

Βέβαια και εδώ την διαφορά την κάνει ο Γιώργος Λιανός, που δεν πρόλαβε να ρίξει αυλαία το THE VOICE και αμέσως έφτιαξε βαλίτσα για Άγιο Δομίνικο ως παρουσιαστής, στο δυνατό χαρτί του SΚΑΙ το SURVIVOR. Τα έχουμε πει πολλάκις για το SURVIVOR το casting της παραγωγής το δούλεψε πολύ φέτος και έφερε παίχτες, που έκαναν τζιζ με κάθε τους κίνηση και με τα λεγόμενα τους. Εμμανουήλ, Βαλάντης, Κατσαούνης, Μαρτίκας κτλ είναι λίγοι από τους παίχτες που έκαναν αίσθηση, Ντάφυ δεν ήταν αλλά έβγαλαν το ψωμάκι τους και εμείς είχαμε με κάτι να ασχοληθούμε και να σχολιάσουμε.

Στο MEGA, δεν είχαν κάποιο reality αλλά έφεραν πάλι το show XFACTOR με μια νέα επιτροπή, που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δεμένη. Η αποκάλυψη της επιτροπής πιστεύω ότι ήταν η Μαρίζα Ρίζου, που ενώ έχεις μια άλλη εικόνα για μια τραγουδίστρια του πιο «έντεχνου» αλλά που στο τέλος το χιούμορ της σε κέρδιζε. Γενικά σε αυτό το show δεν ασχολούμαστε με τους παίχτες αλλά αντίθετα ασχολούμαστε πιο πολύ με την επιτροπή, με τον Ανδρέα Γεωργίου, που πρώτη φορά βλέπουμε ως παρουσιαστή, την Κατερίνα Λιόλιου, που έχει καταπιεί τον Ηλία Μπόγδανο όχι μόνο εξαιτίας της ομορφιάς της αλλά επειδή το κορίτσι τα λέει, μπορεί να μιλήσει σωστά ελληνικά (κάτι πολύ δύσκολο στην Ελληνική τηλεόραση). Νέα προσθήκη στην επιτροπή είναι η παρουσία του Ηλία Ψινάκη ως μάνατζερ, που είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην Ελληνική τηλεόραση, και που σιγά σιγά ενσωματώνεται στο show και βοηθάει πολύ μιας και οι ατάκες του τραβάνε τον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά στον ANT1, νομίζω τίποτα δεν του πήγε καλά. Αυτό φαίνεται, ότι κανείς δεν ήξερε πότε τελείωσε η Φάρμα και το Ελλάδα έχεις Ταλέντο, βασικά νομίζω δεν ήξερε και κανείς ότι υπήρχαν στην Ελληνική Τηλεόραση και ειδικά για τη Φάρμα απορώ πως πήγε και 2η χρονιά μιας και ούτε και την περσινή χρονιά πήγε καλά.
Ελπίζω, η επόμενη χρονιά να μας φέρει ποιοτικά show, σήριαλ και reality, που θα μας κρατήσουν λόγω του περιεχομένου του αλλά κυρίως της προσωπικότητας των παιχτών. Αναμένουμε από το Σεπτέμβριο για τις νέες εκπομπές και εδώ είμαστε εμείς να τα σχολιάζουμε παρέα.