Στη δοκιμασία Follow the chef, οι τέσσερις φιναλίστ του MasterChef 2022 έπρεπε να ακολουθήσουν πιστά τη συνταγή του Food & Beverage Manager του MasterChef, chef Νίκου Θωμά.

Καλλιόπη, Ελπίδα, Πάνος και Νικήτας έπρεπε να φτιάξουν Καραβίδες Ολαντέζ με τον σεφ να είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους, ωστόσο δεν πέτυχαν 100% την Ολαντέζ, έτσι θα τους βαθμολογούσε με άριστα το 8 κι όχι το 10.

Στον Παναγιώτη έβαλε 7, όπως και στην Ελπίδα. Θέμα υπήρξε στο πιάτο της Καλλιόπης που πήρε 6, όπως και στον Νικήτα που δεν τα πήγε καλά με την πάστα σκόρδου.

Με 44,5 βαθμούς πρώτος ήταν ο Παναγιώτης, δεύτερη η Ελπίδα με 44 βαθμούς, τρίτη η Καλλιόπη με 38,5 και τέταρτος ο Νικήτας με 32,5 βαθμούς.

Στην τέταρτη και τελευταία δοκιμασία για την πρόκριση στους τελικούς του MasterChef 2022, οι τέσσερις παίκτες και οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχτηκαν στην κουζίνα τον βραβευμένο chef Νίκο Ρούσσο.

Ο Νίκος Ρούσσος έφερε για τον Παναγιώτη, τον Νικήτα, την Ελπίδα και την Καλλιόπη τρία πιάτα αντιγραφής υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων.

Το πρώτο πιάτο ήταν μία «πειραγμένη» ταραμοσαλάτα. Το δεύτερο, ένα… διαφορετικό σουβλάκι και το τρίτο πιάτο ήταν «μπακαλιάρος σκορδαλιά» με ραβιόλι από παντζάρι. Οι διαγωνιζόμενοι κοιτούσαν τον chef με προσήλωση και αγωνία για το… τι μέλει γενέσθαι!

Στον 2ο ημιτελικό του MasterChef 2022 κατάφεραν να φτάσουν ο Νικήτας, ο Παναγιώτης, η Ελπίδα και η Καλλιόπη.

Στο τέλος της ημέρας και μετά την ολοκλήρωση όλων των δοκιμασιών στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star, τα «εισιτήρια» για τον μεγάλο τελικό ήταν μόνο… τρία.

Το μεγάλο μαγειρικό ταξίδι του MasterChef έφτασε στο τέλος του για τον Νικήτα, ο οποίος συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία των ημιτελικών.

Η ατμόσφαιρα, όπως ήταν φυσικό, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι είχαν «δεθεί» μεταξύ τους.

Οι κριτές αποθέωσαν τον Νικήτα λέγοντάς τους πως το MasterChef είναι μόνο η αρχή για την καριέρα του ως σεφ. Ο διαγωνιζόμενος αποχώρησε, όπως είπε, χαρούμενος και «γεμάτος» από το ταξίδι του στον διαγωνισμό και τη μεγάλη εμπειρία που έζησε τόσους μήνες.