Τα γυρίσματα του νέου κύκλου τηs σειράs «Σασμός» , εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδεs βρίσκονται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με έγκυρεs πηγέs, τα πρώτα επεισόδια θα είναι καθηλωτικά, ενώ νέεs ιστορίεs και πρόσωπα μπαίνουν στη σειρά του ALPHA, και αλλάζουν τα δεδομένα, ένα απ’ αυτά, ίσωs το πιο βασικό, είναι, όπωs έχουμε ήδη, γράψει ο Παύλος Βρουλάκηs!

Ηεπανεμφάνιση του Παύλου Βρουλάκη αναμένεται να αναστατώσει όχι μόνο την οικογένειά του που τον Θεωρούσε όλα αυτά τα χρόνια πνιγμένο, αλλά και την τοπική κοινωνία του χωριού, καθώs πάντα υπήρχε η υποψία ότι εκείνοs ήταν ο κύριοs υπεύθυνοs για τον φόνο του Βασίλη Σταματάκη μέσα στιs φυλακέs. Η Καλλιόπη είχε και εκείνη την ίδια υποψία, αλλά κανείs δεν τηs το επιβεβαίωσε ποτέ. Πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν πίσω από την πλάτη τηs, αλλά ποτέ δεν τολμούσαν να πουν ανοιχτά όσα πίστευαν ή όσα γνώριζαν.

Οι μόνοι πάντωs που γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια στη σειρά Σασμός, είναι ο παπα-Μιχάληs αλλά και ο αστυνόμοs Αντώνηs Φραγκιαδάκηs. Οι δυο τουs, για ξεχωριστούs λόγου ο καθέναs, ήξεραν με κάθε λεπτομέρεια ότι στη φυλακή τον Βασίλη Σταματάκη τον έφαγαν οι Βρουλάκηδεs για να πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία του Μάρκου. Φυσικά, αυτή την εντολή δεν την είχε δώσει η χήρα του Μάρκου, η Μαρίνα, αλλά ήταν απόφαση και όρκοs τιμήs από τον ξάδελφο του Μάρκου, τον Παύλο, κι αυτό γιατί με τον Παύλο μεγάλωσαν μαζί σαν αδέλφια.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό που ενώνει τουs δύο άντρεs και η ξαφνική εμφάνιση του Παύλου Βρουλάκη Θα σημάνει συναγερμό, καθώs φοβούνται ότι Θα ανοίξει ένα νέοs κύκλοs αίματοs και πως ο Παύλοs Θα Θελήσει να πάρει εκδίκηση, αυτή τη φορά για τη δολοφονία του Πετρή. Τα μυστικά, όσο καλά κι αν είναι κρυμμένα, πάντοτε βγαίνουν στην επιφάνεια και τόσο ο παπα-Μιχάληs όσο και ο αστυνόμοs το γνωρίζουν καλά. Τώρα οι δύο άντρεs θα συμφωνήσουν μεταξύ τουs να μη μαρτυρήσει κανείs ποτέ το ένοχο αυτό μυστικό τους, που το κράτησαν επτασφράγιστο μόνο και μόνο για να σταματήσουν μια ακόμα βεντέτα.
Ορκίζονται να συνεχίσουν να κρύβουν αυτό το Θαμμένο μυστικό. Ομωs κανείs δεν μπορεί να γνωρίζει την αντίδραση τηs Καλλιόπηs όταν δει μπροστά τηs τον δολοφόνο του άντρα τηs. Ούτε όμωs και την αντίδραση του Παύλου όταν ξαναδεί στο χωριό την οικογένεια που δολοφόνησε τον αγαπημένο του ξάδελφο.