Ο Νικηφόρος έχει να διαχειριστεί μια αποκάλυψη που θα ανατρέψει ό,τι θεωρούσε δεδομένο μέχρι τώρα στη σειρά Σασμός. ‘Οταν ακούει να συζητάνε στο χωριό για το παρελθόν του και το ποιος πραγματικά είναι ο πατέρας του, το μυαλό του φεύγει και μπορεί να τον οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις.

Απελπισμένος, τρέχει στον τάφο του πατέρα του και κλαίει σαν μικρό παιδί. Ξεσπά άγρια και μόνο στο ενδεχόμενο να είναι ο Μαθιός ο πραγματικός του πατέρας. Η Βασιλική, πιεσμένη από τα τελευταία γεγονότα, δείχνει αποφασισμένη να αποκαλύψει όλη την αλήθεια, καθώς δεν θέλει η αβεβαιότητα να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του γιου της.

Αποφασίζει λοιπόν να κάνουν τεστ DΝΑ, ώστε να αποκαλυφθεί και επίσημα η πατρότητα του παιδιού. Ανακοινώνει στον Νικηφόρο και στον Μαθιό την απόφασή της να κανουν το τεστ πατρότητας, κάτι που βρίσκει σύμφωνους τους δύο άντρες.

Ο παπά Μιχάλης βάζει φωτιά!

‘Οσο περνούν οι μέρες, οι αμφιβολίες για την πατρότητα του Νικηφόρου δεν αφήνουν τον Μαθιό σε ησυχία, την ίδια ώρα που μια νύχτα του παρελθόντος θα ανασύρει αναμνήσεις που είχαν θαφτεί βαθιά. Στο μεταξύ, οι απαντήσεις που περιμένει ο Νικηφόρος από το τεστ πατρότητας ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη σχέση του με τον Μαθιό και τη Βασιλική, ενώ εκείνοι _ προσπαθούν να δώσουν δύναμη ο ένας στον άλλον. Οι πρωτοβουλίες του παπα-Μιχάλη δεν κατευνάζουν τα πνεύματα. Η πολυπόθητη μέρα φτάνει στη δραματική σειρά του ALPHA.

Ο Νικηφόρος παίρνει στα χέρια του τα αποτελέσματα του τεστ, όμως δεν ξέρει ηώς να το διαχειριστεί. Για εκείνον πάντα πατέρας του θα είναι ο Στεφανής και κανένα τεστ DΝΑ δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Αποφασίζει λοιπόν να μην ανοίξει τον φάκελο για να μάθει το αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού, τον δίνει στον παπα-Μιχάλη. Τώρα πια η αλήθεια βρίσκεται στα χέρια του ιερέα. Αν και αρχικά ταλαντεύεται για το αν πρέπει και ο ίδιος να ανοίξει τον φάκελο, τελικά επιλέγει να μην τον ανοίξει αλλά να τον κάψει, αφήνοντας τη φλόγα να πάρει μαζί της για πάντα το μυστικό της πατρότητας…

 Σασμός: Δείτε το Trailer του αποψινού επεισόδιου!