Πώς άραγε μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να κάνει… μπάχαλο τον Σασμό και την Γη της Ελιάς; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως! Μετά την πρωινή ζώνη που σταδιακά παίρνει μπρος από αύριο, τα βλέμματα στρέφονται στη «μητέρα των μαχών» αυτήν της prime time ζώνης. Πότε θα ξεκινήσει το τηλεοπτικό πρωτάθλημα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης; Κάθε σταθμός χαράζει τη στρατηγική του, ωστόσο, παρά τις ακραίες συνθήκες ανταγωνισμού, τα κανάλια επιδιώκουν ένα μίνιμουμ συνεννόηση ώστε να αποφευχθούν βιαστικές κινήσεις και λάθη που δεν θα ωφελήσουν κανέναν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατόπιν πυρετωδών διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στα επιτελεία των καναλιών τις τελευταίες ημέρες, επιτεύχθηκε συμφωνία κυρίων για κοινή πρεμιέρα της prime time από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Γιατί τότε; Την απόφαση για την κοινή έναρξη της prime time έκρινε ένας νέος παράγοντας που ακούει στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το Ευρωμπάσκετ, που θα μεταδίδεται από την 1η έως 18 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ1 με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας και των αδελφών Αντετοκούνμπο, επηρεάζει και τα σχέδια των ιδιωτικών σταθμών. Καθώς ακόμα και το φιλικά παιχνίδια σημείωσαν σημαντικές τηλεθεάσεις εκτιμάται ότι οι αγώνες της Εθνικής Θα σπάσουν το κοντέρ. Αν μάλιστα, η «γαλανόλευκη» προκριθεί και πέραν των πρώτων πέντε αναμετρήσεων στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, δεν Θα αφήσει χώρο σε άλλα κανάλια για λανσάρισμα προγράμματος και πρεμιέρες σειρών. Έτσι, παρότι υπήρξαν κινήσεις από την πλευρά του Mega αλλά και του Alpha γιο πρόωρες πρεμιέρες σειρών ακόμα και την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, τελικά φαίνεται άτι επικράτησαν οι πιο ψύχραιμες φωνές.

Με βάση τη συμφωνία στην οποία φέρονται να κατέληξαν τα κανάλια, τόσο η «Γη της ελιάς» όσο και ο Σασμός θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Την ίδια πολιτική αναμένεται να ακολουθήσει και ο ΑΝΤ1 που προσανατολίζεται στην ίδια ημερομηνία εκκίνησης για το σύνολο των σειρών που θα μεταδίδει μετά τις 21:00 (Παγιδευμένοι, «Εκτός υπηρεσίας», Ποιος Παπαδόπουλος»). Διαφορετική «ταχύτητα» θα ισχύει για τα προγράμματα που θα μεταδίδονται στις 20:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ALPHA σχεδιάζει να βγάλει στον αέρα τη σειρά «Παράδεισος των κυριών» μία εβδο-μάδα νωρίτερα, δηλαδή τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Αλλά και το OPEN προσανατολίζεται στην ίδια ημερομηνία εκκίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το κανάλι του Κορωπίου αποφάσισε να απέχει από τον απευθείας ανταγωνισμό στις 21: 00 και θα προγραμματίσει και τις δύο σειρές του σε slot νωρίτερα. Έτσι, ο «Έρωτας φυγάς», που είναι η επικρατέστερη επιλογή για το slot των 20:00, θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου (μαζί με τον «Παράδεισο των κυριών στον ALPHA), ενώ για πριν από το κεντρικό δελτίο στις 18:00 προορίζεται κατά πάσα πιθανότητα η κομεντί «Είμαστε οικογένεια» του Βασίλη Θωμόπουλου. Σε ότι αφορά ης υπόλοιπες σειρές πληροφορίες αναφέρουν ότι Θα υπάρξει και νέο κύμα από πρεμιέρες στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να προστεθεί το «Αυτή η νύχτα μένει» στον ALPHA και στο MEGA ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.