Όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς Η Γη της Ελιάς  που θ’ αρχίσουν σε λίγεs μέρεs, οι Βρεττάκοι θα περάσουν πολύ δύσκολες μέρες, ενώ η συνοχή της οικογένειας διαλύεται ειδικά μετά την σύλληψη της Αθηνάς και την αποκάλυψη ότι ο Δημήτρης ήταν εραστής της.

Ο Ισίδωρος είναι έξαλλος μαζί της και, όπως θα δούμε στη σειρά του MEGA, στη δίκη ως μάρτυρας είναι καταπέλτης για την Αθηνά. Σκληρή στάση θα κρατήσει και ο Mάvoς αλλά και η Μυρτάλη, η οποία γενικότερα γίνεται ακόμα πιο σκληρή απέναντι σε πολλούς, ακόμα και στην πιο καλή της φίλη και συνέταιρο της, την Ισμήνη. Μάλιστα η σχέση της με τον Αλέξη τής βγάζει έναν ακόμα πιο αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα, τον οποίο δύσκολα θα μπορέσουν να αποδεχτούν στην οικογένειά της.

Ένα ακόμα μέτωπο θα ανοίξει σύντομα σχετικά με τη μικρή Αγγελική. Ο Mάvoς με τη Μαρίνα παντρεύονται και παίρνουν τη μικρή κοντά τους με υιοθεσία. Οι τρεις τους αποτελούν μια πολύ ευτυχισμένη οικογένεια, με τη μικρή να τρελαίνεται με τον Μάνο, που κι αυτός της δείχνει απίστευτη αδυναμία. Όπως είναι όμως φυσικό, η μικρή θα γνωρίσει την πραγματική της μητέρα, την Αντιγόνη.

Η πρώτη τους γνωριμία Θα τους βρει όλους «μαγκωμένους» αλλά προσπαθούν να περάσουν την άποψη της «καλής θείας». Η Αντιγόνη, μετά το πρώτο σοκ από τη γνωριμία με την κόρη της, αρχίζει να έχει ενοχές και να σκέφτεται συνέχεια το παιδί. Όχι, δεν μετανιώνει που την έδωσε, αλλά το μητρικό της ένστικτο την οδηγεί συνέχεια κοντά στο παιδί, μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσει να μιλήσει στον Μάνο και θα του πει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να της πουν την αλήθεια και να πάρει αυτή το παιδί. Φυσικά ο Mάvoς δεν Θα το δεχτεί και τότε ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι σφοδρός. Και τα βάσανα δεν σταματούν εκεί.

Η Γη της Ελιάς: Η Ιουλία απέναντι σε όλους!

Η αρνητική στάση της Ιουλίας απέναντι στην οικογένειά της, η οποία κατακρίνει συνεχώς την Αθηνά, φέρνει τιs πρώτες συγκρούσεις. Τα λόγια που Θα ακουστούν είναι βαριά και οι αλήθειες που θα ειπωθούν Θα πονέσουν. Ομως η Ιουλία δεν Θέλει να συμβιβαστεί. Θα πει τη γνώμη της και θα φτάσει μέχρι και τον χωρισμό, με τον Γιώργη. Αυτή η εξέλιξη θα είναι η χειρότερη για την οικογένεια. Πρώτος και καλύτερος ο Ισίδωρος, ο οποίος μιλάει στην αδελφή του με τα χειρότερα λόγια. Δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί ότι η Ιουλία χώρισε τον Κουράκο εξαιτίας του χειρισμού του με την Αθηνά, πιστεύει ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Λίγο αργότερα όταν η Ιουλία θα βρεθεί ξανά κοντά με τον Στάθη, ο Ισίδωρος και η Ιουλία θα φτάσουν στα μαχαίρια. Εκείνος Θα την κατηγορήσει ότι τα έκανε όλα για να τα ξαναφτιάξει με τον Στάθη, τον οποίο μάλιστα δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Είναι γνωστή η αντιπάθειά του για τον Καπερνάρο και τώρα πιστεύει ότι αυτός είναι για άλλη μια φορά η αιτία που η αδελφή του χαλάει τη ζωή της, κάτι που δεν Θα το αφήσει να περάσει έτσι! Οι Βρεττάκοι από εδώ και στο εξής θα βρίσκονται σε μια συνεχή κόντρα, με εγωισμούς και λάθη τωρινά αλλά και από το παρελθόν!