Πριν από μερικές μέρες ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram άλλο ένα, πιο σύντομο αυτήν τη φορά, τρέιλερ της νέας του σειράς, με το σχόλιο «σε λίγο καιρό…». Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα. Τον Οκτώβριο θα δούμε τον «Maestro»… 

Ένας μουσικός πηγαίνει σε ένα μικρό νησί εν μέσω πανδημίας. Οι ντόπιοι τον υποδέχονται με επιφύλαξη. Αλλοι του ανοίγουν αμέσως τα σπίτια και τις καρδιές τους και άλλοι προτιμούν να τον κρατούν σε μια απόσταση. Στους πρώτους ανήκουν οι γονείς της Κλέλιας, οι οποίοι τον κάνουν πολύ σύντομα κομμάτι της οικογένειάς τους. Όμως, ο Ορέστης και η Κλέλια έχουν ήδη γνωριστεί. Και τα βλέμματα που ανταλλάσσουν λένε πως η γνωριμία αυτή Θα πυροδοτήσει μια ολόκληρη σειρά γεγονότων που Θα συνταράξουν τις καρδιές τους, αλλά και το ίδιο το νησί. Αυτή είναι η ιστορία του «Maestro», ενός καλλιτέχνη που αλλάζει τόπο επειδή έχει ένα όραμα, να στήσει από την αρχή ένα φεστιβάλ μουσικής, αι έρχεται αντιμέτωπος με πρόσωπα, συναισθήματα και μυστικά που δεν περίμενε ποτέ. Σε μια μικρή κοινωνία που συχνά ασφυκτιά πίσω από κλειστές πόρτες, ο ίδιος θα βρεθεί μπλεγμένος σε ακραία ερωτική ιστορία, που θα γίνει αφορμή για να φανερωθούν παθογένειες, να ειπωθούν αλήθειες, να εκδηλωθούν προβλήματα που μαστίζουν ανθρώπους άρρηκτα δεμένους μεταξύ τους.
Η αναβολή και οι αλλαγές Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, το «4», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ένιωσε πως είχε έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου. Μπορεί πάλι και να πείστηκε να το κάνει από τους ανθρώπους τού MEGA, του καναλιού με το οποίο ταύτισε την τηλεοπτική του πορεία. Όπως και να ‘χει, ο Χριστόφορος εμπνεύστηκε το «Δάσκαλο», όπως λεγόταν αρχικά η νέα του σειρά, και τον ετοίμαζε για τη σεζόν που μας πέρασε: Όμως ο προγραμματισμός άλλαξε, το ίδιο και κάποια πράγματα στο σενάριο, μαζί με τον τίτλο. Το «Maestro» έχει πια ολοκληρώσει τα γυρίσματα σε Αθήνα, Παξούς και Κέρκυρα και περιμένει έτοιμο την ημερομηνία της πρεμιέρας του, που αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο. Στα εννιά του επεισόδια, εκτός από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, πρωταγωνιστούν οι Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μακρή και Γιώργος Μπινιάρης.