Στην τελική ευθεία για το λανσάρισμα στις 5 Σεπτεμβρίου βρίσκεται το ERTnews, ενώ ολοκληρώνεται και ο σχεδιασμός των εκπομπών για το αμιγώς ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που Θα αναλάβει την πρωινή ζώνη 10-12 στο ERTnews είναι η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, η οποία μετακινείται από το δελτίο των 18:00 στο πιο «καυτό» slot της ελληνικής τηλεόρασης. Εκτός από όλα τα υπόλοιπα κανάλια, η δημοσιογράφος θα βρεθεί «απέναντι» και στον Φώτη Σεργουλόπουλο στο «αδελφό» κανάλι ΕΡΤ1 που κάνει στροφή φέτος στην ψυχαγωγία.

Το άλλο πρόσωπο που θα έχει κεντρικό ρόλο στο ERTnews είναι ο Ηλίας Σιακαντάρης. Ο δημοσιογράφος θα αναλάβει την ειδησεογραφική ζώνη του ERTnews στις 20:00, κάτι που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η ΕΡΤ θα σταθεί με ειδήσεις απέναντι από τα κεντρικά δελτία των ιδιωτικών καναλιών. Στην ΕΡΤ1, το κεντρικό δελτίο με τον Γιώργο Κουβαρά θα παραμείνει στις 21:00. Η μετακίνηση του ERTnews στον πρώτο πολυπλέκτη που θα φέρει το κανάλι -και πιο «ψηλά» στο τηλεκοντρόλ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ξεκινήσει παράλληλα η μετάδοση του από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Cοsmοte και Nova.

 

ΕΡΤ: Νέο ERTNEWS και έξοδος της Παρασκευοπούλου

Δομικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προετοιμάζονται αυτό το διάστημα στην ΕΡΤ. Η απόφαση για την αντικατάσταση της Αντριάνας Παρασκευοπούλου στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ είναι πλέον δεδομένη. σε μια προσπάθεια να δοθεί ακόμα πιο ισχυρό στίγμα σε ό,τι αφορά τόσο το κομμάτι τος τηλεθέασης όσο και αυτό της γενικότερης επιρροής.

Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το πρόσωπο που Θα επιλεγεί από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου είναι ανοιχτά, με τις αναζητήσεις και τις ζυμώσεις νο λαμβάνουν χώρα όχι μόνο στις τάξεις του στελεχικού δυναμικού της ΕΡΤ, αλλά και πέραν του Ραδιομεγάρου. Η περίπτωση της Χριστίνας Βίδου που είχε ακουστεί εντόνως, φαίνεται ότι υποχωρεί, καθώς η έμπειρη δημοσιογράφος φέρεται να μετακομίζει οριστικά και αμετάκλητα στην πολύ πρωινή ζώνη. Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο για την αναβάθμιση  του ERTnews, το οποίο, σύμφωνο με τον σχεδιασμό,  αποτελέσει τον απόλυτο και μοναδικό πόλο ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης. με την ΕΡΤ και την ΕΡΤ2 να μετε-ξελίσσονται και να κινούνται σε καθαρό ψυχαγωγικά μονοπάτια.