Δρομολογήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Φαβορί για τη Θέση της Ανδριάνας Παρασκευοπούλου είναι όπως όλα δείχνουν ο πολύπειρος δημοσιογράφο Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος κατά κοινή ομολογία έδωσε νέα πνοή στον ενημερωτικό τομέα της κρατικήςτηλεόρασης με τις εκπομπές του στην ΕΡΤ1 κι το ΕΡΤnews.

Πλέον -αν κι εφόσον προχωρήσει το εν λόγω σενάριο- αναλαμβάνει ακόμη ένα κομβικό πόστο, αφού, όπως φαίνεται, κρίθηκε ως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να πάρει πάνω του την κάλυψη της κρίσιμης πολιτικής περιόδού που έρχεται, αφού, ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών η χώρα από το φθινόπωρο και μετά Θα εισέλθει, όπως και να έχει, σε προεκλογική περίοδο. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τη νέα σεζόν Θα συμπεριληφθεί πιθανώς μια σειρά από συνεντεύξεις πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.

Ευρείες αλλαγές και ανακατατάξεις στην ΕΡΤ

 

Ανακατατάξεις προσώπων σε καίρια πόστα και αναδιαμόρφωση των ζωνών έρχονται στην ΕΡΤ 1 μετά την  επισημοποίηση της ενίσχυσης του ERTnews.  Στο οχέδια για την δυναμική ενεργοποίηση του 24ωρης ενημέρωσης καναλιού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο οριστικοποιείται ο σχεδιασμός με το ERTnews να έρχεται πρώτο στο τηλεκοντρόλ (θα ακολουθούν τα άλλα τρία κανάλια) και την ΕΡΤ 1 να αποκτά πιο πολυσυλλεκτικό προφίλ, αυξάνοντας τις δόσεις ψυχαγωγίας. Η νέα μορφή της ΕΡΤ1 φέρνει μετακινήσεις και σε πρόσωπα που ανακατανέμονται σε ζώνες και εκπομπές. Οι πρώτες αλλαγές που έχουν «κλειδώσει» αφορούν την μετακίνηση της Χριστίνας Βίδου και του Κώστα Παπαχλιμίντζου στη ζώνη 6 με 10 το πρωί. Ο Δημήτρης Κοτταρίδης μετακινείται στην αντίστοιχη ζώνη 6-10 του Σαββατοκύριακου, ενώ αναζητείται ο παρτενέρ του. Παράλληλα, καταργείται το ενημερωτικό από τις 10 έως τις 12, πού θα δοθεί στην ψυχαγωγία τόσο τις καθημερινές όσο και το Σαββατοκύριακο. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, εκτός ΕΡΤ αναμένεται να βρεθεί τη νέα σεζόν η Αλεξάνδρα Καϋμένου, η οποίο, σύμφωνο με ηληροφοριες έχει δεχθεί κρούση από ιδιωτικά κανάλι.