Πιο κοντά στα ιδιωτικά κανάλια έρχεται η ΕΡΤ. Τέλος στα δελτία ειδήσεων στις 18:00 και τα μεσάνυχτα! Αναζητείται ψυχαγωγική εκπομπή για την πρωινή ζώνη 10-12.

Σε αλλαγή του προφίλ της ΕΡΤ που μετατρέπεται σε ένα ακόμα  πολυσυλλεκτικό κανάλι και ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια, προχωρά άμεσα η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Το σχέδιο ενίσχυσης του ERTnews σε κεντρικό ενημερωτικό όχημα της δημόσιας τηλεόρασης αλλάζει τα δεδομένα για την ΕΡΤ1 και φέρνει την κατάργηση των δελτίων ειδήσεων αλλά και ενημερωτικών εκπομπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες έχει ως εξής: το ΕΡΤnews θα μεταφερθεί στο πρώτο πολυπλέκτη και θα πάρει τη θέση της ΕΡΤ1 SD.

Έτσι, το 24ωρης ενημέρωσης κανάλι θα εμφανίζεται στο τηλεκοντρόλ πρώτο και θα ακολουθούν η ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3.

Την ίδια στιγμή η ΕΡΤ1 θα περιοριστεί στις ενημερωτικές ζώνες που έχουν τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ τα δελτία ειδήσεων θα μειωθούν από πέντε σε τρία!

Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταργηθούν δύο δελτία ειδήσεων το ωριαίο στις 18:00 καθώς και το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων τα μεσάνυχτα ενώ θα παραμείνουν οι ειδήσεις σρτις 12:00, στις 15:00 αλλά και το κεντρικό δελτίο στις 21:00. Σε ό,τι αφορά την πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ1, θα ολοκληρώνεται στις 10:00 ενώ στη συνέχεια θα ακολουθεί ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Αυτό θα αποτελέσει μεγάλη «σπαζοκεφαλιά» για τη διοίκηση της ΕΡΤ που ναι μεν θέλει να ξεφύγει από το αμιγώς ενημερωτικό περιεχόμενο, αλλά δεν επιθυμεί ένα «πρωινάδικο» στα πρότυπα των ιδιωτικών καναλιών. 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη καταφτάνουν στην ΕΡΤ προτάσεις, για ψυχαγωγικές εκπομπές ενώ και πρόσωπα από ιδιωτικά κανάλια που δεν έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους «αυτοπροτείνονται» για μία θέση στη Δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, κανένα από τα πρόσωπα που προσεγγίζουν ως τώρα την διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχουν ελπίδες να ενταχθούν  σε αυτή. Κεντρικό παραμένει το δίδυμο Ζαμπέτογλου-Αναγνωστόπουλου στο Studio 4 που αναμένεται να ενισχυθεί με νέες στήλες και ίσως μεγαλύτερη διάρκεια αλλά και ο Τάσος Τρύφωνος με τον «Αδύναμο Κρίκο» που θα πάρει θέση καθημερινά στις 19:00.

Η ομάδα του Studio 4 που διατηρεί εταιρεία παραγωγής φέρεται να έχει καταθέσει στην ΕΡΤ και δεύτερη πρόταση για εκπομπή ανάλαφρου και ψυχαγωγικού περιεχομένου τύπου « DOT».