Με νέα πρόσωπα και αλλαγές στον ενημερωτικό της τομέα θα υποδεχτεί η ΕΡΤ τη νέα σεζόν. Το ΕΡΤ NEWS, που θα είναι το νέο και αποκλειστικά δημοσιογραφικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, ξεκινά και επίσημα την πορεία του. Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου ανέλαβε επικεφαλής της υποδιεύθυνσης όλων των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ και παράλληλα θα παρουσιάζει το κεντρικό μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00, ενώ ο Ηλίας Σιακαντάρης θα παρουσιάζει καθημερινά στο ΕΡΤnews ένα νέο ενημερωτικό μαγκαζίνο στις 20.00, με επίκεντρο κυρίως τις διεθνείς εξελίξεις στην οικονομία και στην πολιτική και τον αντίκτυπό τους στη χώρα μας. Την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 21.00 θα αναλάβει ο Γιώργος Κουβαράς. Στόχος των ανθρώπων της ΕΡΤ είναι το κανάλι να είναι κυρίως ψυχαγωγικό και να μη διακόπτει συνεχώς τη ροή του προγράμματός του για την επικαιρότητα.

 

Πρότζεκτ για την ενίσχυση της ΕΡΤ

Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται στη Δημόσια Τηλεόραση ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν και της προσπάθειας της κρατικής τηλεόρασης να δώσει ισχυρό στίγμα τόσο στην ενημέρωση (ενόψει εκλογών) όσο και στην ψυχαγωγία. Άλλωστε, τα φετινά νούμερα τηλεθέασης κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν το Μέγαρο Μαξίμου, πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς τις υψηλές δαπάνες που εγκρίθηκαν για μια σειρά από προγράμματα, τα οποία δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση όσον αφορά την ανακοίνωση του ονόματος του Τζώνη Καλημέρη για την αντικατάσταση του Γιώργου Γαμπρίτσου (οι σχετικές εξελίξεις αναμένονται άμεσα), τότε θα μπει μπροστά το πρότζεκτ για την ενίσχυση της ψυχαγωγίας, με αιχμή του δόρατος την πρωινή ζώνη.

Το όνομα της Ρούλας Κορομηλά παραμένει στο τραπέζι, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ΕΡΤ2, για την οποία ξοδεύτηκαν, αν μη τι άλλο, υπερβολικά ποσά, με την τηλεθέαση να μην ξεκολλάει από το 1 %. Οσο για την ενημέρωση, μετά τη γνωστοποίηση της αλλαγής σκυτάλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων,  την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή αναλαμβάνει δράση ο Απόστολος Μαγγηριάδης ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στη στελέχωση του ERΤnews.