Τώρα πια όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν στη σειρά Σασμός. Ολος ο κόσμος έμαθε για την αγάπη τουs, ο Νικηφόροs αποδέχτηκε με χαρά τον γάμο τουs, ακόμα και η σκληρή Καλλιόπη έκανε πίσω για να δει το κοπέλι τηs ευτυχισμένο. Ομωs, πάντα μια σκιά Θα υπάρχει που Θα βαραίνει την καρδιά και το μυαλό του Μαθιού, ο Στεφανήs.

Το μυστικό του που καλύτερα να πέθαινε παρά να το μάθαινε ο Βασιλική. Και φτάνουμε λοιπόν, τρεις μέρεs πριν από τον γάμο τουs στη σειρά του ALPHA. Τόσο η Βασιλική όσο και ο Μαθιόs ζουν επιτέλους το όνειρό τουs. Ετοιμάζονται να παντρευτούν και το γλέντι για τον γαμπρό έχει ήδη αρχίσει. Η Βασιλική είναι ευτυχισμένη και περιμένει πώς και πώς να ντυθεί νύφη στο πλευρό του μοναδικού άντρα που ερωτεύτηκε στη ζωή τηs. Το ίδιο και ο Μαθιόs ετοιμάζει την παραδοσιακή του στολή και γυαλίζει τα στιβάνια του για να μπει γαμπρός στην εκκλησία. Ο Νικηφόροs μοιράζεται τη χαρά του για τη μάνα του με τον Μανόλη. Ωστόσο ο Μανόληs βασανίζεται από τιs τύψειs. Βλέπει όλεs αυτέs τιs ετοιμασίεs και αρχίζει να αμφιβάλλει ότι δεν έπραξε σωστά να μην πάει τελικά να καταδώσει τον Μαθιό στην αστυνομία. Οι αμφιβολίεs του Μανόλη όσο πάνε και γιγαντώνονται και μάλιστα απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Στο μεταξύ, ένα ακόμα τραγικό γεγονόs έρχεται να ταράξει τη μικρή κοινωνία του χωριού και πιο πολύ την οικογένεια Βρουλάκη, που δεν προλαβαίνει να χαρεί και ντύνεται ξανά στα μαύρα και στη Θλίψη.

Ο Αγγελος βρίσκεται νεκρόs μέσα στο ιατρείο του στη σειρά Σασμός. Η οργή τηs Καλλιόπηs ξεσπάει πάνω του. Εκείνοs είναι εριστικόs, τηs μιλάει με υπεροψία, μϊσοs και ειρωνεία. Τα μάτια τηs Καλλιόπηs βγάζουν φωτιέs, δεν ανέχεται καμία προσβολή και πολύ περισσότερα για τα κοπέλια τηs. Γίνεται ύαινα, αρπάζει ένα κοπίδι πάνω από το γραφείο του και τον μαχαιρώνει με μανία. Ο Αγγελοs πέφτει αιμόφυρτοs στο πάτωμα και χαροπαλεύει, μέχρι να έρθει ο Κώστα και να τον αποτελειώσει. Ο φόνος συνταράσσει τουs πάντεs. Η οικογένειά του και περισσότερο η Ασπα σπαράζει, ενώ οι Σταματάκηδεs συνεχίζουν τιs ετοιμασίεs για την ημέρα του γάμου.

Φτάνει λοιπόν η ώρα που ο Μαθιόs και η Βασιλική ανεβαίνουν τα σκαλιά τηs εκκλησίαs, με τον Νικηφόρο ντυμένο κι αυτόν με την παραδοσιακή κρητική στολή, για να τουs περάσει τα στέφανα. Ολα όμωs αλλάζουν όταν μέσα στην εκκλησία, την ώρα που η Βασιλική με τον Μαθιό παντρεύονται, μπαίνει η αστυνομία και τον συλλαμβάνει για τον φόνο του Αγγελου και του Στεφανή. Η Καλλιόπη ασπρίζει από τον φόβο τηs ότι όλα τελείωσαν, ο Νικηφόροs τα χάνει και φωνάζει ότι κάποιο λάθος έχει γίνει. Ο Μαθιόs κοιτάζει τη Βασιλική στα μάτια ανέκφραστοs, ενώ η Βασιλική μόλιs ακούει το όνομα του Στεφανή πέφτει λιπόθυμη. 0 γάμος φυσικά διαλύεται και όλοι προσπαθούν να μάθουν τον λόγο που η αστυνομία έφτασε στο Μαθιό και μάλιστα τον συνέλαβε έτσι βίαια.

Σασμός: Δείτε απόσπασμα από το επεισόδιο!