Μια ανάσα πριν προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο του πρώτο κύκλου της σειράς Σασμός και οι εξελίξεις ειναι καταιγιστικές. Ανάμεσα σε άλλα, ο Μανολης έρχεται αντιμέτωπος με τον Μαθιό μιας και ο τελευταίος γνωρίζει πια πως ο νεαρός τον είδε την ημέρα του φόνου του Στεφανή. Και η σύγκρούση Θα είναι σφοδρή, καθώς ο Μανόλης απειλεί πως Θα τον καταδώσει.

Ο Μαθιός, ύστερα από πολλά χρόνια, βρήκε επιτέλους την ευτυχία στο πλευρό της Βασιλικής και μαζί ανυπομονούν να παντρευτούν αφήνοντας στο παρελθόν όσα μπήκαν ανάμεσά τους αλλά και όσα τους πλήγωσαν. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Μαθιού είναι μήπως αποκαλυφθεί πως εκείνος είναι ο δολοφόνος του Στεφανή. Ξέρει πως αν γίνει αυτό η ζωή του Θα καταστραφεί. Και όχι γιατί θα μπει στη φυλακή, αλλά επειδή η Βασιλική και ο Νικηφόρος Θα τον μισήσουν για πάντα. Όπως ήδη παρακολουθήσαμε, ο Μαθιός λίγες ημέρες πριν από τον γάμο του ανακαλύπτει πως ο Μανόλης τον είδε την ημέρα του φόνου του Στεφανή. Από εκείνη τη στιγμή, κοιμάται και ξυπνάει με τον φόβο πωςο νεαρός τον καταδώσει, ενώ παίρνει απαντήσειςγια την περίεργη συμπεριφορά του Μανόλη απέναντί του.’Ετσι, θέλοντας, να βάλει τέλος σε αυτη την ιστορια, πηγαίνει να τον συναντήσει και οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι. Ο Μανολης στέκεται πια απέναντι στον Μαθιό και συγκρούονται.

Σασμός: Τι ζητά ο Μαθιός από τον Μανόλη;

Ο Σταματάκης του ζηταει να του πει αν σκοπεύει να αποκαλύψει στην Αστυνομία όσα ξέρει και του δινει λίγο χρόνο για να πάρει μία απάντηση. Ο Μαθιός περιμένει με αγωνία την απόφαση του Μανόλη γνωρίζοντας πως το μέλλον και η ζωη του κρέμονται από εκείνον’Οσο περνουν οι μέρε, ο Μανολης εξακολουθεί να βασανίζεται απο εφιάλτες για τον Μαθιό, και η Κλαίρη προσπαθει να τον βοηθήσει. Ο νεαρός προσπαθεί να ζυγίσει την κατάσταση. Από τη μία, ξέρει πως αν μιλήσει θα καταστρέψει για παντα και τη ζωη του Νικηφορου και ισως ο φίλος του να μην ξεπεράσει ποτέ τη σκληρή αλήθεια για τον Μαθιό. Από την άλλη, το αίσθημα ευθύνης που νιώθει τον οδηγεί στην απόφαση να πει την αλήθεια στον Φραγκιαδάκη. Τρεις ημέρες πριν από τον γάμο τους, η Βασιλική και ο Μαθιός ζουν επιτέλους το όνειρό τους. Μάλιστα ο Μανόλης αποφασίζει να σωπάσει για πάντα. Βλέπει πως και ο Νικηφόρος και η Βασιλική είναι ευτυχισμένοι και δε θέλει να αναστατώσει τη ζωή τους για ακόμα μία φορά. Άλλωστε ξέρει πως ο Μαθιός τρέφει πραγματικά συναισθήματα για εκείνη και πως ο Στεφανής ήταν ένας σκληρός άντρας που της φερόταν άσχημα. Κι ενώ όλοι ετοιμάζονται για το γάμο και η Βασιλική λάμπει μέσα στο νυφικό της ο Μανόλης και οι αμφιβολίες του για την απόφασή του να μην καταδώσει τον Μαθιό απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα στη δραματική σειρά του ALPHA.