Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο γιο τηs Καλλιόπης έχει ήδη ξεκινήσει στη σειρά Σασμός. Ο νέος αστυνομικόs θα στρέψει όλη του την προσοχή πάνω στον Μαθιό και δεν θ’ αργήσει να καταλάβει ποιος κρύβεται πίσω από τον φόνο του Στεφανή Σταματάκη.

Ο νέος αστυνόμος τηs Ανω Ποριάs (σ.σ. τον οποίο και Θα ενσαρκώσει ο Γιώργος Γεροντιδάκηs) Θα γίνει στον επόμενο κύκλο τηs πετυχημενηs σειράs του ALPHA, ο φόβοs και ο τρόμοs του Μαθιού Σταματάκη. Μπορεί να βρίσκεται στη φυλακή και οι μέρεs του μακριά από τη Βασιλική να μοιάζουν αβάσταχτεs, όμως μόνο όταν ο αστυνόμος αρχίσει να ψάχνει διεξοδικά το παρελθόν και τις κινήσεις του, θα νιώσει πως κινδυνεύει πραγματικά. Καλύτερα όμωs να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίεs, ο Αντώνη Φραγκιαδάκηs Θα υποδεχτεί τον αντικαταστάτη του Γεράσιμου και, όπωs συμβαίνει συνήθωs, θα θελήσει να τον ενημερώσει για όλα όσα συμβαίνουν στο χωριό το τελευταίο διάστημα. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι φυσικά και η φυλάκιση του Μαθιού για τον φόνο του Αγγελου Βρουλάκη. 

Σασμός: Ο εφιάλτης για τον Μαθιό τώρα αρχίζει!

Καθώς θέλει να δείξει ζήλο για το επάγγελμά του στον ανώτερό του, τον Αντώνη, θα του ανακοινώσει πως θα αναλάβει προσωπικά το θέμα. Ετσι θα βρεθεί να ξεσκονίζει τα άδυτα τηs οικογένειας και φυσικά να ανακρίνει τόσο τον ίδιο τον Μαθιό όσο και την οικογένειά του που κρατεί σιγή ιχθύοs.

Ο Μαθιόs, βλέποντας τον νέο του αστυνομικού τμήματοs να ψαχουλεύει τη ζωή του, Θα αγχωθεί. Η Καλλιόπη θα προσπαθήσει να τον καθησυχάσει μιλώντας του σε κάποιο από τα επισκεπτήρια. Αλλά ο Μαθιόs δεν Θα δείξει να ησυχάζει. Ειδικά όταν ο αστυνόμοs ξεκινήσει τι ερωτήσειs για τη σχέση που είχε εκείνος με την Βασιλική πριν πεθάνει ο Στεφανήs.

Στη φυλακή η καπετάνισσα!

Ο αστυνόμος στην αρχή πιστεύει πως η καπετάνισσα προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να σώσει τον πρωτότοκό της, αλλά γρήγορα διαπιστώνει πως τα κομμάτια του παζλ συνδέονται και πως πράγματι εκείνη χτύπησε τον γιατρό. Μέσα σε λίγα λεπτά διατάζει την άμεση σύλληψή της αλλά και την αποφυλάκιση του Μαθιού.

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη στη σειρά Σασμός κάνει πολύ γρήγορα τον γύρο του χωριού και όλοι ενημερώνονται για όσα διαδραματίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Ο Αστέρης είναι σοκαρισμένος. Από τη μία έχει ξανά κοντά του τον αδελφό του και δεν κινδυνεύει πια από ένα χτύπημα εκδίκησης των Βρουλάκηδων και από την άλλη η μητέρα του είναι στη φυλακή. Αστέρης και Μαθιός προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό της Καλλιόπης και να τη στηρίξουν όσο μπορούν, ενώ επίσης κοντά στην οικογένειά τους είναι, ακόμη μία φορά, η Στέλλα.