Μπορεί ο Σπύρος Πετρουλάκης να έβαλε στη σειρά Σασμός το τραγικό τέλος της νωρίς νωρίς στο βιβλίο του, μπορεί οι σεναριογράφοι να μεγάλωσαν το ρόλο της και να την κράτησαν κοντά μας με την προοπτική να τη… σκοτώσουν η στην αρχή της δεύτερης σεζόν, όμως οι fans της δραματικής σειράς του ALPHA έχουν αντίθετη άποψη! Όπως φαίνεται, οι τηλεθεατές της σειράς δεν μπορούν να αποχωριστούν τη Βασιλική (Μαριλίτα Λαμπροπούλου), κι έτσι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να… παρατείνουν το ρόλο της για έναν έξτρα αριθμό επεισοδίων.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, λίγο πριν από το τέλος του πρώτου κύκλου, οι πληροφορίες ήθελαν τη Βασιλική να δολοφονείται στο… «καλημέρα» της νέας σεζόν. Όπως, όμως, δείχνουν τα πράγματα, ο θάνατός της θα αργήσει κι άλλο να έρθει, κι έτσι το δίδυμο Βασιλική-Μαθιός Θα συνεχίσει να μας απασχολεί από τον Σεπτέμβριο και μετά. Όσο για το πώς θα… γίνει το κακό, πολλά έχουν γραφτεί… Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την Καλλιόπη να φοβάται ότι η Βασιλική σύντομα Θα μάθει ότι ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή και γι’ αυτό Θα τη βγάλει από τη μέση. Μετά το χαμό της, όμως, ο Μαθιός θα τρελαθεί και η Καλλιόπη θα αυτοκτονήσει βλέποντας πως η ίδια έδωσε τη χαριστική βολή στο παιδί της.

Σασμός: Τι θα γίνει με τον Μανόλη;

Από την άλλη ο θάνατος τον Άγγελου στη δραματική σειρά του ALPHA,  είναι η αρχή για μία πλειάδα εξελίξεων. Το έγκλημα κατά τον γιατρού και  η σύλληψη του Μαθιού επηρεάζουν περισσότερο απ’ όλους τον Μανόλη και κατ’ επέκταση τη σχέση τον με την Κλαίρη. Παράλληλα, και ο Αντώνης με τη Μαρίνα βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Ένα από τα πιο τραγικά πρόσωπα του πρώτου κύκλου ήταν αναμφίβολα ο Μανόλης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Στεφανή.

Αυτή η σκηνή του εγκλήματος εντυπώθηκε στο μυαλό και στην Ψυχολογία του νεαρού και από εκείνη τη στιγμή ο Μανόλης άρχισε να έχει περίεργη συμπεριφορά. Αποφάσισε, όμως, να μη μιλήσει, καθώς γνωρίζει πως αν ο Νικηφόρος μάθαινε πως ο Μαθιός σκότωσε τον πατέρα του δεν θα μπορούσε να το ξεπεράσει ποτέ. Τι θα αποφασίσει όμως τελικά και τι σχέδια έχουν οι σεναριογράφοι για εκείνον;