Ο ALPHA την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά ρίχνει το βάροs της ψυχαγωγίαs στις ελληνικέs σειρέs προσφέρονταs στο κοινό ακόμη περισσότερεs επιλογέs Θέασηs. Υστερα από τον «Σασμό», το «Αυτή η νύχτα μένει», τον «Παράδεισο» και το «Μην αρχίζειs τη μουρμούρα», μια ακόμη σειρά μπαίνει στο στάδιο τηs προετοιμασία». Πρόκειται για ένα δράμα το πρωτότυπο σενάριο του οποίου έρχεται από την Ιταλία με τίτλο «Nelle tue mani (Στα χέρια σου)» και προβάλλεται από το 2020 στο RAI UNO. Μάλιστα, η υπόθεση που Θα αναπτυχθεί σε 32 επεισόδια, είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του δρ Pierdante Piccioni που μετά από ένα τροχαίο στον περιφερειακό τηs Πάβιαs, έπαθε αμνησία έχονταs ένα κενό μνήμη» 12 χρόνων. Ο προσωρινός ελληνικός τίτλος είναι «Ο γιατρός».

Τη σκηνοθεσία Θα αναλάβει ο Γιώργος Παπαβασιλείου που την περσινή χρονιά υπέγραψε τη σειρά τηs ΕΡΤ «Καρτ ποστάλ». Οσο για τον βασικό πρωταγωνιστή αυτό» Θα είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, τελευταία τηλεοπτική δουλειά του οποίου είναι το «Έτεροs εγώ: Κάθαρσιs» στην Cosmote Τ\/ (2020) και το «Λόγω τιμής»» (2019) στον ΣΚΑΪ. Σε προχωρημένες συζητήσειs με την εταιρία παραγωγής Green Pixel που Θα αναλάβει την εν λόγω σειρά βρίσκεται η Δήμητρα Σιγάλα, που φέτος πρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά «Ασε μα ρε μαμά». Αν ευοδωθεί η συμφωνία Θα έχει διπλή παρουσία καθώς θα βρίσκεται και στο «Κόκκινο ποτάμι» του ΟΡΕΝ. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τη νέα δραματική σειρά του ALPHA αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο προκειμένου να βγει στον αέρα στο δεύτερα μισό τηs σεζόν.

ALPHA: Η υπόθεση

Ο Αντρέα Φάντι είναι επικεφαλήs του παθολογικού τμήματοs ενόs νοσοκομείου. Κατά καιρούs τον διακατέχει αλαζονεία, είναι σχολαστικό, ενώ δεν πιστεύει στη σχέση γιατρού – ασθεvoύs. Στην πραγματικότητα εμπιστεύεται μόνο το ένστικτο το δικό του και τηs ομάδας του και συγκεκριμένα τηs βοηθού του Τζούλιαs με την οποία έχει σχέση.

Η ιστορία ξεκινάει όταν μια μέρα ο πατέραs ενόs αγοριού που πέθανε πρόσφατα στην παθολογική πτέρυγα, λόγω ενόs λάθουs τηs ιατρικήs ομάδαs, πηγαίνει στο νοσοκομείο οπλισμένοs και τον πυροβολεί στο κεφάλι, χωρίs όμως να τον σκοτώσει.

Το τραύμα προκαλεί στον γιατρό απώλεια μνήμηs και ξεχνά τα 12 τελευταία χρόνια τηs ζωήs του. Οταν ξυπνάει είναι πεπεισμένοs ότι είναι 2010 και όχι 2022, έχονταs ω τελευταία ανάμνηση ότι έχει φτάσει στο σπίτι του αφού έχει υπογράψει την πρώτη του σύμβαση ω γιατρόs.

Για πρώτη φορά στη ζωή του δεν είναι ο διακεκριμένοs, διάσημοs και δημοφιλήs επιστήμοναs, αλλά ένας απλόs ασθενήs. Με μια ζωή κομμένη στα δύο, ο άντραs κατρακυλά ξαφνικά σε έναν άγνωστο κόσμο στον οποίο τα αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένα και το νοσοκομείο είναι το μόνο μέροs που πραγματικά νιώθει σαν το σπίτι του. Ωστόσο δεν αναγνωρίζει το μεγαλύτερο μέροs του προσωπικού. Καταποντισμένο σε ένα ακατανόητο παρόν, δεν μπορεί πλέον να ζήσει κανονικά και είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει το μεγαλύτερο μέροs τηs ζω του από την αρχή προσηαθώνταs να οικοδομήσει ένα νέο μέλλον, σε επαγ-γελματικό και προσωπικό επίπεδο.