Ο Αντώνης Φραγκιαδάκης, όπως είδαμε στο τέλος του πρώτου κύκλου της δραματικής σειράς του ALPHA, Σασμός, έφτασε στο σπίτι του Μαθιού τη μέρα του γάμου του και τον συνέλαβε μπροστά στα έκπληκτα μάτια της οικογένειάς του, ενώ όλοι νόμιζαν πως έφτασε εκεί απλά για να του ευχηθεί. Στα νέα επεισόδια όμως, που θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε στα τέλη του Σεπτέμβρη, θα γραφτεί η πιο τραγική ιστορία για την οικογένεια των Σταματάκηδων. Αρχικά, το νέο και η αφορμή της σύλληψης του Μαθιού δεν Θα αργήσουν να φτάσουν στη Βασιλική, τη στιγμή μάλιστα που εκείνη έχει φτάσει στην εκκλησία μέσα στο κατάλευκο νυφικό της με τον γιο της στο πλευρό της. Όπως είναι φυσικό και μόνο στο άκουσμα της σύλληψης καταρρέει και το μόνο που ζητάει είναι να του μιλήσει.

Ο Νικηφόρος την παρακαλεί να μην το κάνει, αλλά γρήγορα καταλαβαίνει πως δεν θα μπορέσει να τη κρατήσει. Λίγη ώρα αργότερα Θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον μοναδικό άντρα που αγάπησε ο οποίος και Θα τη διαβεβαιώσει πως «δεν τον σκότωσα εγώ, Βασιλική μου». Τα λόγια του θα είναι βάλσαμο στην ψυχή της, αλλά και πάλι δεν θα μπορεί να τον βγάλει από τη φυλακή. Από το μέρος που πληγώνει και τους δύο βαθιά.

Σασμός: Η Καλλιόπη ομολογεί!

Τα κουτσομπολιά στο χωριό Θα «ανθίσουν» και μοιραία η Καλλιόπη θα πάρει την απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές όλων. «Εγώ είμαι ο ένοχος, εγώ η φόνισσα του Άγγελου» Θα πει στον Αντώνη, παίρνοντας όλη την ευθύνη για τον φόνο του Άγγελου. Ο αστυνόμος της Άνω Ποριάς δεν Θα αργήσει να την πιστέψει αφού η ισχυρή γυναίκα των Σταματάκηδων είχε διαπληκτιστεί κατ’ επανάληψη με τον Άγγελο όταν εκείνος αποφάσισε να διεκδικήσει την περιουσία της μητέρας του. Έτσι, γρήγορα Θα οδηγηθεί εκείνη στη φυλακή παίρνονrας όλο το βάρος πάνω της.