Ο θάνατος τον Άγγελου στη δραματική σειρά του ALPHA, Σασμός,  είναι η αρχή για μία πλειάδα εξελίξεων. Το έγκλημα κατά τον γιατρού και  η σύλληψη του Μαθιού επηρεάζουν περισσότερο απ’ όλους τον Μανόλη και κατ’ επέκταση τη σχέση τον με την Κλαίρη. Παράλληλα, και ο Αντώνης με τη Μαρίνα βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Ένα από τα πιο τραγικά πρόσωπα του πρώτου κύκλου ήταν αναμφίβολα ο Μανόλης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Στεφανή.

Αυτή η σκηνή του εγκλήματος εντυπώθηκε στο μυαλό και στην Ψυχολογία του νεαρού και από εκείνη τη στιγμή ο Μανόλης άρχισε να έχει περίεργη συμπεριφορά. Αποφάσισε, όμως, να μη μιλήσει, καθώς γνωρίζει πως αν ο Νικηφόρος μάθαινε πως ο Μαθιός σκότωσε τον πατέρα του δεν θα μπορούσε να το ξεπεράσει ποτέ.

Ωστόσο, όπως είδαμε στα τελευταία επεισόδια της σειράς Σασμός, ο Μανόλης, έπειτα από μία κρίση πανικού, αποκάλυψε το θανάσιμο μυστικό που έκρυβε στον Άγγελο. Στη συνέχεια, εκείνος εντοπίστηκε νεκρός σε μια λίμνη αίματος και όσα Θα ακολουθήσουν στα νέα επεισόδια της σειράς πρόκειται να επηρεάσουν τον Μανόλη σε άσχημο βαθμό. Ο νεαρός, όπως θα παρακολουθήσουμε, είναι σοκαρισμένος από την εικόνα του Άγγελου να κείτεται νεκρός μέσα στο σπίτι του πλημμυρισμένος στο αίμα. Δεν μπορεί να καταλάβει ποιος σκότωσε τον γιατρό και κυρίως για ποιον λόγο. Μέχρι τη στιγμή που η είδηση πως ο Μαθιός συνελήφθη για τον φόνο κάνει τον γύρο του χωριού. Ο Μανόλης συνειδητοποιεί πως με την αποκάλυψη που έκανε ίσως οδήγησε τον Άγγελο στον θάνατο και τρελαίνεται. 0 νεαρός ενώνει τα κομμάτια του παζλ και πνίγεται από τύψεις και ενοχές.

Η Κλαίρη αλλά και η Θοδώρα προσπαθούν να καταλάβουν τι του συμβαίνει, αλλά δεν τα καταφέρνουν. 0 Μανόλης αλλάζει και πάλι συμπεριφορά ανησυχώντας τους δικούς του ανθρώπους. Είναι σίγουρος πως ο Άγγελος αποκάλυψε στον Μαθιό πως γνωρίζει την αλήθεια και εκείνος, για να του κλείσει το στόμα, τον σκότωσε. Η Κλαίρη προσπαθεί να τον στηρίξει, αλλά εκείνος τη διώχνει. Όπως θα δούμε, η σχέση του ζευγαριού θα φτάσει κάπως έτσι στον χωρισμό και η Κλαίρη θα φύγει. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις δεν επηρεάζουν μόνο τη ζωή του Μανόλη αλλά και των Βρουλάκηδων. Και συγκεκριμένα της Μαρίνας, η οποία βλέπει ξανά τα σχέδιά της για τον γάμο με τον Αντώνη να ναυαγούν. Η Αργυρώ και η γιαγιά Ειρήνη θρηνούν για τον θάνατο του Άγγελου και εκείνη αποφασίζει πως δεν είναι η σωστή στιγμή για να παντρευτεί με τον αστυνόμο. Του ζητάει, ακόμη μία φορά, κατανόηση και να κάνει υπομονή. Ο Αντώνης, όσο και αν Θέλει να παντρευτούν και να ενώσουν τις ζωές τους, αντιλαμβάνεται πως υπάρχει αδιέξοδο. Έτσι, αποφασίζουν να αναβάλουν ξανά τον γάμο τους. Ένας γάμος, όμως, που κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα πραγματοποιηθεί, καθώς τα καινούργια πρόσωπα που θα εισβάλλουν στη σειρά θα φέρουν νέες ταραχές.

 

Σασμός: Δείτε απόσπασμα από προηγούμενο επεισόδια