Η αγωνία κορυφώνεται στα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σειράς Σασμός. Όλοι οι ήρωες της σειράς του ALPHA είναι στην κόψη του ξυραφιού. Για μερικούς έρχονται καλά νέα αλλά για άλλους το μέλλον μοιάζει ζοφερό!

Ο Μαθιός που έχει προκαλέσει τον Μανόλη να κάνει ό,τι νομίζει και ό,τι λέει η καρδιά του και η συνείδηση του, περιμένει με αγωνία την απόφασή του. Θα τον καταδωσει ή όχι; Η Μαρίνα δέχεται ένα τηλέφωνο από τον γιατρό και μαθαίνει τα ευχάριστα νέα: «Κυρία Βρουλάκη, πρέπει να έρθετε άμεσα οτο νοσοκομείο. Βρέθηκε μόσχευμα για την Αργυρώ», τηs λεει και η Μαρίνα δακρύζει απο τη χαρά τηs. Ωστόσο υπάρχει έναs όρος που η Μαρίνα πρέπει να δεχτεί: «Υπάρχει όμωs μια προϋπόθεση. Ο δότηs δεν θέλει σε καμία περίπτωσηκα να γίνει γνωστή η ταυτότητά του», την ενημερώνει μεταξύ άλλων. Πώς Θα αντιδράσει σ αυτο που έχει να τηs προτείνει ο γιατρός;

Στο μεταξύ η αγοραπωλησία του κτήματος του Αστέρη από τον Άγγελο ολοκληρώνεται να μείνει σ’ αυτόν τον τόπο και ετοιμάζεται να φύγει οριστικά από την Κρήτη. Το μόνο που υπάρχει και που μπορεί να τον κρατήσει εκεί είναι η Στέλλα. Ομωs ο Γεράσιμοs για μια ακόμα φορά θα προτιμήσει τη μοναξιά του. Θα Ζήσει όπωs ήξερε τόσα χρόνια να ζει. Πάντα με μια… έλλειψη! Ενώ η Αργυρώ γιορτάζει χαρούμενη με τον Σταύρο τα καλά νέα, ο Αστέρηs αποκαλύπτει στον Μαθιό τα σχέδιά του: «Πρέπει να πάω στην Αθήνα για το χειρουργείο. Η μάνα εννοείται ότι δεν πρέπει να μάθει τίποτα. Θα τηs πούμε ότι πρέπει να λείψουμε λίγεs μερεs και ότι πάμε στην Ιταλία για να δούμε κάποια μηχανήματα». Ο Μαθιόs, αν και έχει ενδοιασμούs γι’ αυτό που θα κάνει ο Αστέρηs, δέχεται: «Εντάξει, μη σε νοιάζει, άστο πάνω μου», τον καθησυχάζει. Η ημέρα του Χειρουργείου πλησιάζει γεμίζονταs με φόβο την Αργυρώ ενώ στο πλευρό τηs πάντα ο Σταυροs τήs δίνει κουράγιο.

Στο μεταξύ ο Μανόλης εξακολουθεί να βασανίζεται από εφιάλτες για τον Μαθιό και η Κλαίρη προσπαθεί να τον βοηθήσει. Οι Σταματάκηδες φεύγουν και η Στέλλα με τη Βασιλική στη σειρά Σασμός προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει.

Η ημέρα τηs επέμβασηs φτάνει. Δύο Χωριστές ομάδεs ανθρώπων, ενωμένεs σε έναν κοινό σκοπό, αναχωρούν για την ΑΘήνα. Η Αργυρώ μετην οικογένειά τηs και ο Αστέρηs μετον Μαθιό. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς τα φώτα των χειρουργείων ανάβουν και οι ζωέs τηs Αργυρώs και του Αστέρη ετοιμάζονται να αλλάξουν για πάντα… Το χειρουργείο γίνεται και ο Αοτέρηs δίνει το ένα του νεφρό για να σώσει τη ζωή της γυναίκας που αγαπάει.

Όλα πάνε καλά και στην Κρήτη μένουν τρεις μέρες πριν το γάμο Μαθιού-Βασιλικής. Όμως ο Μανόλης και οι αμφιβολίες του για να μην τον καταδώσει απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα!

 

Σασμός: Δείτε το trailer του αποψινού επεισοδίου