Καιρό τώρα, από τότε που βγήκε από τη φυλακή και επέστρεψε στο χωριό στη σειρά Σασμός, ο Αστέρης νιώθει να πνίγεται. ‘Ολα όσα κρατάει μέσα του κοντεύουν να γίνουν ποτάμι και να τον πνίξουν, ειδικά από τη στιγμή που έμαθε πως η Αργυρώ βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Σταύρος, κλονισμένος και ο ίδιος από ίσα βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες, από τότε που έμαθαν πως η γυναίκα του έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και τρέπει να κάνει άμεσα μεταμόσχευση, άνοιξε την καρδιά του στο μοναδικό φίλο που θεωρεί πως έχει σε αυτόν το νέο τόπο. Κι ο Αστέρης με τη σειρά του, με κομμένα τα πόδια στη σκέψη και μόνο πως η Αργυρώ μπορεί να χαθεί, νιώθει την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον που Θα τον καταλάβει στη σειρά του ALPHA, χωρίς να τον αποπάρει για την απελπισμένη αγάπη του για μια γυναίκα που τον έχει διαγράψει οριστικά.

 

Σασμός: Στο πλευρό του Αστέρη η Βασιλική!

Ο άνθρωπος αυτός είναι η Βασιλική, που ξέρει καλύτερα από όλους το πόσο δυνατή μπορεί να αποδειχθεί μια αγάπη. Της εξομολογείται ότι για τον Σταύρο συνεχίζει να είναι ο Χρήστος, πως οι δυο τους έχουν γίνει φίλοι και έτσι του εκμυστηρεύτηκε το πρόβλημα υγείας που έχει η Αργυρώ, Στο μεταξύ, και χωρίς ο ίδιος να το ξέρει ακόμη, τα πράγματα εξελίσσονται δραματικά. Ούτε η Άσπα ούτε ο Σταύρος αποδεικνύονται συμβατοί δότες, και οι ελπίδες που έχει η Αργυρώ για να επιβιώσει εξανεμίζονται!

Συντετριμμένος ο δεύτερος μοιράζεται τα νέα με τον Αστέρη, ο οποίος βυθίζεται ακόμα πιο πολύ στη Θλίψη. “Ετσι, χαμένο στις σκοτεινές του σκέψεις, Θα τον βρει η Μαρίνα. Έχει μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τον Σταύρο, ότι ο νεαρός Σταματάκης τον προσέγγισε ως Χρήστος για να μαθαίνει τα νέα της Αργυρώς, κι έρχεται να τον δει με κάθε άλλο παρά φιλικές διαθέσεις. Είναι αποφασισμένη να προστατέψει την κόρη της και, φυσικά, τον εγγονό της, ξέροντας πόσα διακυβεύονται αν ο Αστέρης και η Καλλιόπη μάθουν την αλήθεια. Οργισμένη του επιτίθεται και ξεκαθαρίζει πως αν δε μείνει μακριά από την οικογένειά τους, στο εξής θα έχει να κάνει μαζί της.