Ποια βιβλία έχουν ή αναμένεται να μεταφερθούν στην τηλεόραση την ώρα που τα στελέχη των καναλιών έχουν ξεκινήσει ήδη τα «μαγειρέματα» για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

«Μια νύχτα του Αυγούστου»

Η Βικτόρια Χίσλοπ, δέκα χρόνια μετα την προβολή του τελευταίου επεισοδίου «Το νησί», βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά της, επέστρεψε στα τηλεοπτικά δρώμενα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1.

Εκεί, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, παρουσίασε τη σειρά «Καρτ ποστάλ», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημά της, ενώ έπεται συνέχεια. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται να συνεχιστεί και του χρόνου με τη μεταφορά του πιο πρόσφατου μυθιστορήματός της, «Μια νύχτα του Αυγούστου», που αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια του πρώτου.

Η νέα δραματική σειρά διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50 και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον καλύτερό του φίλο.

Το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ζωή Σγουρού, ενώ πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Καβογιάννη κ.ά.

 

Σασμός: Η σειρά ξεφεύγει από τα βιβλία

Οι υπεύθυνοι του Alpha, πριν από περίπου έναν χρόνο, κατάφεραν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη «Σασμός» και, μαζί με τον παραγωγό Γιάννη Καραγιάννη, να φτιάξουν μία δυνατή ομάδα μπροστά και πίσω απο τις κάμερες.

Η τηλεοπτική μεταφορά φέρει τη σεναριακή υπογραφή του Β. Χ. Σπηλιόπουλου, η σκηνοθεσία ανήκει στον Κώστα Κωστόπουλο, ενώ πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Λάλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Τζομπανάκη κ.ά.

Μάλιστα, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, η σειρά κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και να πάρει το εισιτήριο για του χρόνου. Μένει να δούμε πώς θα συνεχιστεί η ιστορία, καθώς ξεφεύγει από όσα έχουν αποτυπωθεί στις σελίδες του βιβλίου.