Στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, τα φημισμένα Μάταλα κάτω από τον μοναδικό ήλιο της Κρήτης, αναβιώνει στη νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης η ιστορία των χίπηδων αλλά κι ένας παράφορος έρωτας με έναν πρωταγωνιστικό ζευγάρι που σίγουρα θα αγαπηθεί πολύ.

Η ΕΡΤ συνεχίζει την πορεία που χάραξε στη μυθοπλασία μεταφέροντας στη μικρή οθόνη σειρές βασισμένεs σε αξιόλογα βιβλία. Ενα από αυτά είναι και το μυθιστόρημα της Πηνελόπηs Κουρτζή με τίτλο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» που κατάφερε να κάνει αίσθηση με την κυκλοφορία του και να προσελκύσει αμέσωs το ενδιαφέρον εταιρειών παραγωγήs για τη μεταφορά του στη μικρή οθόνη. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία που Θα μα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Κρήτη. Με μοναδικό σκηνικό την πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, τα φημισμένα Μάταλα, υπό τους διάσημους ήχους των τραγουδιών του Τζόνι Μίτσελ και του Μπομπ Ντίλαν, που πέρασαν από εκεί, αναβιώνει η ιστορία των χίπηδων κάτω από τον μοναδικό ήλιο της Κρήτης που τους υποδέχτηκε. Κεντρική ηρωίδα είναι ένα κορίτσι, που πίστευε πως η μεγαλύτερη ελευθερία της καρδιάς είναι να μπορεί να ανήκει, και ένα αγόρι, που δεν μπορούσε να ερωτευτεί. Η σειρά θα έχει τον τίτλο «Η παραλία» και αποτελεί μια ιδέα της Πηνελόπης Κουρτζή και της Αυγής Βάγια. Η εταιρεία παραγωγή που έχει αναλάβει την υλοποίηση είναι η Foss Productions.

Όσο για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι αποτελείται απο δυο ιδιαίτερα αγαπημένους ηθοποιούς, τη Δανάη Μιχαλάκη που εδώ και τρία χρόνια πρωταγωνιστούσε στις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤΙ , και τον Κώστα Νικούλι ο οποίος με τη συμμετοχή του στον «Σασμό» του ALPHA άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλιστα, ρόλο στη σειρά θα έχει και ο πατέρας της Δανάης, Γιώργος Μιχαλά-κης, ενώ το καστ συμπληρώνουν ο Δημήτρης Μοθωναίος και ο Μάκης Παπαδημητρίου. Το βιβλίο έχει γίνει και ταινία μικρού μήκους, με τον ίδιο τίτλο, «Η παραλία» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λουκάτου με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κουκουράκη ο οποίος είναι ο τελευταίος που συμφώνησε να συμμετέχει και στο πρωταγωνιστικό τιμ της σειράς!