Όλοι έχουμε δει την αλλαγή στον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τηs Μυρτάλης στη σειρά Η Γη της Ελιάς.  Από την ημέρα που πήρε την πλειοψηφία στις επιχειρήσειs των Βρεττάκων, μεταλλάχθηκε σε μια σκληρή και υπεροπτική γυναίκα. Δεν λογαριάζει συγγένειεs και φιλίεs και παρά τα όσα τη συμβούλεψε φεύγοντας ο Ιάκωβοs και παρά τις παρακλήσειs αλλά και τις απειλέs τηs Ιουλίαs ότι Θα μείνει μόνη της, η Μυρτάλη όχι μόνο δεν άλλαξε, όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά όπως Θα δούμε θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Μάλιστα, με αφορμή κάτι στραβό που θα συμβεί στην επιχείρηση με τις κρέμεs, δεν Θα διστάσει να το «παίξει» αφεντικό ακόμα και στην Ισμήνη στη δραματική σειρά του MEGA. Η Μυρτάλη θα αρχίσει τις παρατηρήσειs, Θα θελήσει να βάλει ωράρια και γενικά θα κάνει ό,τι μπορεί για να δηλώσει ότι αυτή διατάζει, κάτι που η Ισμήνη δεν πρόκειται να δεχτεί. Μοιραία Θα τσακωθούν άσχημα και η φιλία τους θα διαλυθεί. Όχι όμως και η επιχείρηση. Σ’ αυτόν τον τομέα Θα δούμε ότι Θα συμβεί κάτι άλλο…

Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης πάλι στα όρια της τρέλας!

Ο Αλέξης από την άλλη συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε ευκαιρία. Μόνο που πλέον η Μυρτάλη δεν τον φοβάται και δεν αλλάζει δρόμο μόλις τον αντικρίζει. Αντιθέτως, τον αντιμετωπίζει με θάρρος όταν συναντιούνται. Παράλληλα, και η ίδια προβληματίζεται όταν αρχίζει να τον βλέπει σε κάποια μυστηριώδη ερωτικά όνειρα που τη βασανίζουν το τελευταίο διάστημα. Παραξε-νεύεται, αλλά προσπαθεί να μη δώσει σημασία.’Ωσπου στον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου ο Αλέξης την ακολουθεί και, όταν μένουν μόνοι, της δίνει ένα φιλί, στο οποίο και εκείνη περιέργως… ανταποκρίνεται.
Άραγε στα νέα επεισόδια η Μυρτάλη Θα ενδώσει στη στενή πoλιορκία του Αλέξη; Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το «παιχνίδι» ανάμεσα στη Μυρτάλη και τον Αλέξη είναι ένα έξυπνο εύρημα για να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το φθινόπωρο. Έτσι, αν και η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου δεν ανοίγει τα χαρτιά της όλα δείχνουν πως η Μυρτάλη Θα γίνει ζευγάρι με τον Χρήστο.  Χωρις αυτό να σημαίνει πως όλα θα κυλήσουν ρόδινα για τους δύο νέους.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Χρήστος έχει ήδη ένα διαζύγιο, ενώ σταδιακά θα μάθουμε και τους αληθινούς λόγους που τον έφεραν ξανά στη Μάνη. Ο Αλέξης θα γεμίσει ζήλια όταν αντιληφθεί ότι η Μυρτάλη και ο Χρήστος έχουν έρθει κοντά. Το μυαλό του θολώνει στη Γη της Ελιάς και κάνει περίεργες σκέψεις για τον αντίζηλο του.