Το MEGA πρόκειται να εντάξει στο νέο πρόγραμμά του τη νέα δραματική σειρά Μαύρο Ρόδο  που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ελένης Καπλάνη, με μια εξαίρετη ομάδα συντελεστών μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Το MEGA, ακόμη μία χρονιά, έχει σαν βασικό πυλώνα της στρατηγικής του τη μυθοπλασία. Κάτι που αποδεικνύεται από τον αριθμό των σειρών που έχει ήδη εγκρίνει και ετοιμάζει. Μία από αυτές είναι η νέα δραματική σειρά «Μαύρο ρόδο», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ελένης Καπλάνη, με το σενάριο να φέρει την υπογραφή του Γιώργου Κρητικού, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον Κώστα Αναγνωστόπουλο.

Επιπλέον, τη σειρά επενδύει μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους. Από εκεί και πέρα, το πρωταγωνιστικό καστ αποτελείται από τους Λεωνίδα Κακούρη, Κατερί-να Διδασκάλου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Γιάννη Κουκουράκη, Θεοφανία Παπαθωμά,, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκη, Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευθαλία Παπακώστα, Νεφέλη Κουρή, Νίκο Κουκά, Δρόσο Σκώτη, Νίκο Γκέλια, Πένυ Αγοραστού, Νίκο Πολυδερόπουλο, Λεωνίδα Μαράκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά πρόκειται να βγει στον «αέρα» τον προσεχή Οκτώβριο, με τον προγραμματισμό του σταθμού να τη Θέλει να προβάλλεται 3-4 φορές την εβδομάδα και δη στις 22:30!

Μαύρο Ρόδο: Η υπόθεση

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που Θα λάβει το καλογερικό σχήμα. Είναι, όμως, και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Εκεί, γνωρίζει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της και περιζήτητο εργένη. Το βλέμμα του την αιχμαλωτίζει κι όσο εκείνη αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας ανθίζει.

Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση για το τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι…