Ο Κωνσταντής εξαφανίζεται στις Άγριες Μέλισσες κι όλοι ανησυχούν. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί βέβαια, ότι εκείνος βρίσκεται στο γραφείο του εισαγγελέα, αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, προκειμένου να σώσει το Διαφάνι. ‘Οπως ισχυρίζεται, έχουν γίνει μεγάλες ατασθαλίες στο έργο του αεροδρομίου, ενώ αυτός και ο πατέρας του δωροδόκησαν μέχρι υπάλληλο του υπουργείου. Αποκαλύπτει, μάλιστα, στον εισαγγελέα και το όνομα του υπαλλήλου που χρηματίστηκε, όπως και ότι κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο Ακύλας Μεγαρίτης. Καταγγέλλει, επίσης, ότι κάποιοι από το υπουργείο έμαθαν για τη δωροδοκία και τώρα τους εκβιάζούν για να συνεχιστεί το έργο στη σειρά του ΑΝΤ1.

Ο εισαγγελέας καλεί αμέσως τον Δούκα, ζητώντας του εξηγήσεις. Εκείνος χωρίς δισταγμό κατηγορεί το γιο του ότι είναι αλκοολικός, ότι έχει συχνά τέτοια ξεσπάσματα και δημιουργεί από το μυαλό του διάφορες φανταστικές ιστορίες. Λίγο αργότερα, ο Δούκας βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κωνσταντή, από τον οποίο ζητά εξηγήσεις. Εκείνος, όμως, δεν κάνει στιγμή πίσω. Του θυμίζει ότι μπορεί να μην πλήρωσε για άλλα εγκλήματα που έχει κάνει στο παρελθόν, αλλά τουλάχιστον γι’ αυτή την υπόθεση Θα τιμωρηθεί. Όπως αποδεικνύεται όμως, δεν τα είχε υπολογίσει όλα σωστά, αφού ο Δούκας του αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε ποτέ δωροδοκία κι όλο αυτό ήταν ένα ψέμα που σκηνοθέτησε ο ίδιος, προκειμένου να πιέσει εκείνον και τον Νικηφόρο να προχωρήσουν το έργο για να μη χάσουν τα χρήματα που έχουν επενδύσει.

Άγριες Μέλισσες: Ακύλας, Μελέτης, Ντούνιας συλλαμβάνονται

 

Ο εισαγγελέας Κουρτέσης παρουσιάζει στον Λάμπρο, τον Ζάχο και τον Πέτρο ένα παράτολμο σχέδιο για να οδηγήσει τον Ακύλα στη Δικαιοσύνη. Ο Νικηφόρος με τον Κωνσταντή έρχονται και πάλι αντιμέτωποι με τον Δούκα και τη Μυρσίνη, όταν τους ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στην απόφασή τους να αποχωρήσουν από το έργο του αεροδρομίου. Για να μπορέσουν μάλιστα να πληρώσουν τις ρήτρες που έχουν υπογράψει, σκοπεύουν να πουλήσουν όλη την περιουσία που τους έχει γράψει ο πατέρας τους. Μάταια, οι γονείς τους προσπαθούν να τους αλλάξουν γνώμη. Τελικά, ο Λάμπρος, ο Πέτρος και ο Ζάχος ακολουθούν την πρόταση του Κουρτέση και καταθέτουν όσα γνωρίζουνγια τη δολοφονία των μελών της ΕΑΚ. Ο Ακύλας, ο Μελέτης. ο Ντούνιας αλλά κι όλοι οι ένοχοι αυτής της υπόθεσης συλλαμβάνονται. “Εχει έρθει η ώρα της δικαίωσης και θα οδηγηθούν στη φυλακή;