Με δύο κηδείες και ένα γάμο θα πέσει η αυλαία γι’ αυτή τη σεζόν στη σειρά του ALPHA «Σασμός», αφήνοντας όμως τους τηλεθεατές με την αγωνία για τις εξελίξεις από τη νέα σεζόν, καθώς το φινάλε Θα συγκλονίσει με τα αναπάντητα ερωτηματικά που θ’ αφήσει…

Ο Βλάσης Καραπάνος αφήνει την τελευταία του πνοή ευτυχισμένος, αφού όχι μόνο γνώρισε το γιο του Γεράσιμο, αλλά κατάφερε να του σώσει τη ζωή την τελευταία στιγμή. Παράλληλα, ανελέητη είναι η μοίρα για την οικογένεια Βρουλάκη, καθώς έρχεται ένα ακόμη οδυνηρό χτύπημα. Ο Άγγελος δολοφονείται από τον τυφλωμένο από αρρωστημένη ζήλια Κώστα, γιατί τόλμησε να αγαπήσει και να αγαπηθεί με την Άσπα. Θα το αντέξει η γιαγιά Ειρήνη να χάσει και δεύτερο εγγονό και πώς θ’ αντιδράσει η Άσπα σ αυτό το αποτρόπαιο φονικό: Πέρα από το Θάνατο, ωστόσο, υπάρχει κι ο έρωτας. Ανυπέρβλητος και μοναδικός για τη Βασιλική και τον Μαθιό, που τον επισφραγίζουν με το γάμο τους. Ενα γάμο, όμως, απ’ τον οποίο δεν θα λείψει μια συγκλονιστική ανατροπή της τελευταίας στιγμής, , που Θ’ απειλήσει ξανά την ευτυχία τους, καθώς η δολοφονία του Άγγελου σκάει σαν βόμβα στο χωριό, με τους Σταματάκηδες να θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί.

Σασμός: Αυτό είναι το τέλος πρωταγωνιστών!

 

Ο Άγγελος πέφτει νεκρός στη σειρά Σασμός όμως δεν μαθαίνουμε αν τον σκότωσε ο Κώστας, ο Μαθιός ή ακόμα και η Καλλιόπη! Παράλληλα με το πένθος τους, οι Βρουλάκηδες έχουν να αντι-μετωπίσουν και το πρόβλημα της Αργυρώς.

Η υγεία της κρέμεται από μια κλωστή και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο ανώνυμος δότης θα της σώσει τη ζωή. Βέβαια δεν είναι και τόσο ανώνυμος, αφού ο Αστέρης πηγαίνει να βρει τη Μαρίνα και της λέει πως θέλει να εξεταστεί για να δει αν είναι συμβατός δότης για την Αργυρώ. Τα αποτελέσματα βγαίνουν θετικά στη σειρά του ALPHA (κάτι που γνωρίζει και ο Μαθιός), και έτσι ο Σταματάκης, που αφαίρεσε τη ζωή του γιου της, τώρα δίνει ζωή στην κόρη της.

Η Μαρίνα αισθάνεται μεγάλη υποχρέωση στον Αστέρη και ταυτόχρονα υποφέρει από τις τύψεις, καθώς δεν του αποκαλύπτει ότι ο μικρός Πετρής είναι στην πραγματικότητα δικό του παιδί! Λίγες μέρες αργότερα το σπίτι των Σταμστάκηδων πλημμυρίζει από χαρά.

‘Ολοι συμμετέχουν στον γάμο του Μαθιού με τη Βασιλική, με πρώτο και καλύτερο τον Νικηφόρο, που δεν φαντάζεται ούτε στα πιο τρελά του όνειρα πως ο μελλοντικός του πατριός είναι ο άντρας που σκότωσε τον πατέρα του.