Οι σεναριογράφοι της σειράς Σασμός, έχουν αποφασίσει να μας κρατήσουν όχι απλά σε εγρήγορση με τα επεισόδια που πρόκειται να προβληθούν αλλά και κάτι παραπάνω! Η δραματική σειρά του ALPHA, που την τηλεοπτική χρονιά που πέρασε, κατάφερε να κάνει το κοινό να… παραληρεί με την βεντέτα Σταματάκηδων και Βρουλάκηδων, συνεχίζεται και η αγωνία για το τι περιμένει τους ήρωες των δύο οικογενειών αλλά και ολόκληρου του χωριού, χτυπάει κόκκινο!

Στα επόμενα επεισόδια που θα προβληθούν, κομβικό ρόλο, όπως πάντα άλλωστε, θα έχει η Καλλιόπη! Η σκληρή Σταματάκαινα, η μάνα-σύμβολο της Κρήτης, μετά την οδυνηρή περίοδο φυλάκισης του Αστέρη, δεν αντέχει να βλέπει και τον πρωτότοκο γιο της πίσω από τα κάγκελα. Γι αυτό λοιπόν θα πάρει την παράτολμη απόφαση να παρουσιαστεί στο Τμήμα, ομολογώντας ότι είναι η ίδια ένοχη για όσα κατηγορούν τον Μαθιό.

Ο Αντώνης όμως, που πάντα πίστευε στην ενοχή του Μαθιού, δυσκολεύεται να την πιστέψει. Υπάρχει όμως η ομολογία της και δεν μπορεί να κάνει πολλά, τουλάχιστον προς το παρόν!

Η Μαρία Τζομπανάκη, που ερμηνεύει την Καλλιόπη, αποκάλυψε στο φακό της πρωινής εκπομπής του Alpha «Alpha Τώρα»: «Η Καλλιόπη βάζει πάνω από όλα τα παιδιά της —ανεξαρτήτου κόστους. Υπάρχουν τέτοιες γυναίκες και η Καλλιόπη κυριολεκτικά είναι τέτοια μάνα. Είναι αυστηρή, ξέρει ποιο είναι το λάθος της. Είναι πιστά προσκολλημένη στις παραδόσεις της πού τη μεγάλωσαν. Είναι το όνομα, η τιμή του ονόματος. Το δίκιο, το δίκιο της οικογένειας, τον Θεού… Αυτή είναι η «κορμοστασιά» της. Τα ακολουθεί με συνέπεια μεγάλη όλα αυτά. Είναι δύσκολη αυτή η κατάσταση για έναν άνθρωπο. Καθώς προκύπτουν ανατροπές στα γεγονότα πού τη σπρώχνουν να σκεφτεί διαφορετικά. Αυτό την τραυματίζει πάρα πολύ. Την ταρακουνά. ‘Οταν είσαι απόλυτος, πρέπει να αντιμετωπίσεις μετά και τις αλλαγές».

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο Αντώνης και αν θα έρθει επιτέλους ο Σασμός!