Ο Σασμός δεν μπορεί να μην έχει ακόμα μία τραγωδία πριν κατεβάσει η αυλαία πέσει ενόψει καλοκαιριού! Κι αυτός που θα πονέσει, και ίσως πρέπει αφού μέχρι τώρα την έβγαλε… λάδι, είναι ο Μαθιός!

Και ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα του Κρητικού, Μαθιού Σταματάκη που δε δίστασε να σηκώσει το όπλο στον ξάδερφό του για τα μάτια μίας γυναίκας; Μα φυσικά ο θάνατός της!

Εκτός όμως από τον Μαθιό, αυτός που βγαίνει βαθιά λαβωμένος είναι ο Νικηφόρος αφού θα δει και τους δύο γονείς του να πέφτουν νεκροί!

Μπορεί στα επεισόδια που βλέπουμε η Βασιλική να ζει στιγμες χαράς αφού σχεδιάζει τον γάμο της με τον Μαθιό αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ!

Ωστόσο η μοίρα έχει άλλα σχέδια για το ζευγάρι αφού η νεαρή γυναίκα μπαίνει στο μάτι της Καλλιόπης που δεν διστάζει να λερώσει τα χέρια της με το αίμα της γυναίκας που τόσο αγάπησε ο γιος της!

Βλέποντας όμως τη δύναμη που εκείνη ασκεί στον Μαθιό, η καπετάνισσα θολώνει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασιλική θα θελήσει να πάει λίγο πριν ντυθεί νύφη στο νεκροταφείο, στο μνήμα του Στεφανή. Πριν στεφανωθεί η Βασιλική περνάει την πόρτα του νεκροταφείου και σκύβει στον τάφο του άντρα της για να ζητήσει συγχώρεση στη δραματική σειρά του ALPHA. Εκείνη η στιγμή θα είναι και η τελευταία της, καθώς πέφτει νεκρή μέσα σ’ ένα λουτρό αίματος.

Ωστόσο εμείς δεν θα δούμε το πρόσωπο του δολοφόνου παρά μόνο μία φιγούρα με μαύρα ρούχα!

Κι ενώ όλοι περιμένουν τη νύφη να εμφανιστεί, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το κακό που έχει γίνει! Ο Μαθιός βυθίζεται στο πένθος και σε μαύρες σκέψεις ενώ ο Νικηφόρος γεμίζει μίσος για όποιον του έκανε αυτό το κακό. Ο νεαρός μένει ορφανός έχοντας μόνο δίπλα του τον Μαθιό. Εκείνος πάλι ορκίζεται εκδίκηση. Θα σκοτώσει αλήθεια τον δολοφόνο της Βασιλικής;