Δραματικές ανατροπές που θα αλλάξουν για πάντα τις ζωές των ηρώων θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της σειράς Σασμός στον Alpha.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο δικαστήριο, η Μαρίνα βάζει ένα τέλος στη βεντέτα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει άλλο μίσος.

Δέχεται, λοιπόν, την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον Αστέρη και μετά παίρνει την κόρη της και επιστρέφουν στα Γιάννενα, για να συνεχίσουν τη νέα τους ζωή.

Ο Γεράσιμος συνεχίζει να πολιορκεί ερωτικά τη Στέλλα, εκείνη όμως δεν δείχνει να ανταποκρίνεται με την ίδια θέρμη στα αισθήματά του. Την ίδια στιγμή, ο Άγγελος παρακαλεί την Άσπα να μείνει κοντά του στην Κρήτη…

Από την άλλη, ο Αστέρης καλείται να αντιμετωπίσει το νέο παιχνίδι που του παίζει η ζωή. Αρχίζει να ελπίζει πως ίσως τελικά καταφέρει να κερδίσει τη δίκη και να πάρει και πάλι τη ζωή στα χέρια του. Στη δικαστική αίθουσα όλοι περιμένουν από λεπτό σε λεπτό την απόφαση που θα κρίνει εάν ο Σταματάκης είναι αθώος ή ένοχος.

Σασμός: Ξεσπά η Μαρίνα

Η Αργυρώ τρέμει μήπως ο μεγαλύτερός της εφιάλτης γίνει πραγματικότητα. Ελπίζει η Στέλλα στη σειρά του Alpha να μην κρατάει κι άλλο χαρτί στα χέρια της και η τελική της κίνηση με τη Σεμίνα να αποδειχτεί πυροτέχνημα.

Ξαφνικά η Μαρίνα επεμβαίνει στη δίκη και η στάση της θα εκπλήξει τους πάντες. Ξέρει πως ο Πέτρος δεν γυρίζει πίσω και θέλει να σταματήσει όλο αυτό το κακό μια για πάντα ώστε να μη συνεχιστεί και στις επόμενες γενιές.

Το συναισθηματικό της ξέσπασμα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Λίγο αργότερα ο δικαστής ανεβαίνει στην έδρα και ανακοινώνει την απόφασή του…

Ο Αστέρης αφήνεται ελεύθερος και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της καθημερινότητας. Ύστερα από αρκετό καιρό είναι και πάλι πίσω στο σπίτι του και δεν ξέρει πώς να νιώσει.

Η Αργυρώ, απέναντί του, μουδιάζει στο άκουσμα της απόφασης και βάζει τα κλάματα. Μετά το σοκ της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας, βιάζεται να φύγει από το χωριό και να εξαφανιστεί από το νησί που της έδωσε μόνο πόνο.

Σκέφτεται ότι βιάστηκε να καταδικάσει μέσα της τον Αστέρη και να συνεχίσει τη ζωή της στηρίζοντάς τη σε ένα ψέμα…

 

Καταρέει ο Αστέρης

Η επόμενη μέρα για τον Αστέρη είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. Έχει καταλάβει πως έχασε πολύ καιρό μένοντας στη φυλακή, παραιτημένος από την αλήθεια και μακριά από τη μοναδική αγάπη της ζωής του.

Στο μυαλό του υπάρχει μόνο ένα θέμα που τον βασανίζει: Πώς θα καταφέρει να βρει την Αργυρώ και να της μιλήσει, να της εξηγήσει ότι, παρά τα όσα συνέβησαν, εκείνος δεν έπαψε ποτέ να την αγαπά.

Τα βήματά του τον οδηγούν έξω από το σπίτι των Βρουλάκηδων, εκεί όμως θα βρεθεί μπροστά σε μια δυσάρεστη αλήθεια. Η Αργυρώ δεν μένει πια εδώ και η ζωή της είναι στα Γιάννενα.

Θα αναζητήσει την αγαπημένη του και πολύ σύντομα θα τη βρει, όμως δεν θα είναι μόνη. Η Αργυρώ όχι μόνο είναι στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα, αλλά κοντά τους βρίσκεται και ένα μωρό, ο Πετράκης, όπως θα μάθει αργότερα. Τα όνειρά του για μια ζωή μαζί της διαλύονται…