Ο Σασμός, η δραματική σειρά του ALPHA που ετοιμάζεται πυρετωδώς για την δεύτερη σεζόν έχει ένα καταπληκτικό καστ που αποτελείται από σπουδαίους ηθοποιούς. Μία από αυτές η «καπετάνισσα», η γνωστή σε όλους Μαρία Τζομπανάκη!
Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσαν οι φήμες ότι η καταπληκτική ηθοποιός είναι στα χωρίσματα με τον σύζυγό της Γιάννη Βάλβη ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Κάτι τέτοιο όμως δε φαίνεται να ισχύει.

Ο εξαίρετος επιστήμονας ήρθε πριν από λίγες ημέρες στη γενέτειρά του, προκειμένου να βρει την αγαπημένη του. Η άδεια των καλοκαιρινών του διακοπών τού επιτρέπει να αφήσει για λίγες ημέρες την έδρα του και να επισκεφθεi την καλή του η οποία, αυτή ειδικά την περίοδο δεν έχει τον χρόνο για να ταξιδέψει σε έναν τόσο μακρινό προορισμό όπως την Αμερική. Η Μ. Τζομπανάκη από το 2016, όταν και παντρεύτηκε τον αγαπημένο της ζούσε στη Νέα Υόρκη , όμως η πρόταση να πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Σασμός» την έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο της έλειψε το επάγγελμά της.

Αυτή ήταν και η αφορμή για την επιστροφή της στην Ελλάδα. Ο σύντροφός της όχι μόνο δεν της έφερε καμία αντίρρηση, αντιθέτως την παρότρυνε να συνεχίσει. Ο Γιάννης Βάλβης ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των φαρμάκων, ενώ ασχολείται και με επιχειρήσεις είναι πάντα στο πλευρό της παρά τη μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει. Η ηθοποιός έχει μιλήσει με πολύ τρυφερά λόγια για τον σύζυγό της στο «Ενώπιος Ενωπίω»  και στον Νίκο Χατζηνικολάου: «Τον σύζυγό μου τον λέω Κύριο Γρανάζη. Ο Γιάννης Βάλβης είναι επιστήμονας και έχει αναλυτική σχέση για όλα, είναι πολύ έξυπνος δοκιμασμένος και έχει απί στευτο χιούμορ. Είναι νεότερος από εμένα, δεν θα μπορούσα με άνδρα μεγαλύτερο. Το βλέμμα με τραβά σε έναν άνδρα».

Ενας τρόπος να αναθερμάνουν τη σχέση τους και να βρεθούν μετά από καιρό μαζί ήταν ο επιχειρηματίας να εξαντλήσει την άδειά του στην Ελλάδα, μιας και η Μ. Τζομπανάκη συμμετέχει στην παράσταση «Ματωμένος γάμος» σε σκηνοθεσiα του Νικορέστη Χανιωτάκη. Ωστόσο, για όλο τον Αύγουστο, η περιοδεία κάνει παύση και έτσι, παρότι είναι προγραμματισμένα κάποια γυρίσματα για τον «Σασμό», θα προλάβουν να επισκεφθούν όχι μόνο την Κρήτη και τα Χανιά, αλλά και άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς. Από την άλλη, στην ηθοποιό, η οποία είναι διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Σινεμά της Νέας Υόρκης και πρέσβειρα του Κρητικού Πολιτισμού, – έχει λείψει το υπέροχο διαμέρισμά της στην αμερικανική μεγαλούπολη και στα επόμενα σχέδιά της είναι να βρει χρόνο ώστε να επιστρέψει στην πόλη που αγάπησε μέσα από τα μάτια του συζύγου της.