Καλεσμένη της εκπομπής «Αυτός και ο Άλλος» στην ΕΡΤ1 ήταν το βράδυ της Τρίτης η Μαρία Τζομπανάκη.

Ο Θοδωρής Βαμβακάρης και ο Τάκης Γιαννούτσος ρώτησαν την ταλαντούχα ηθοποιό, μεταξύ άλλων για τη σχέση της με τον γιο της, Ορφέα Αυγουστίδη, για τη συνεργασία του στον Σασμό, για τον σύζυγό της, Γιάννη ενώ περιέγραψε και ακραία περιστατικά θαυμασμού με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη.

 

«Έγραψα το τραγούδι «Ρόδο μου» για τον Ορφέα μου. Ήθελα να εκφράσω τα συναισθήματά μου για τον Ορφέα μου. Όταν τον αποχαιρετώ κρύβομαι για να μην δει τα δάκριά μου και στεναχωρηθεί. Όταν γνώρισε τη γυναίκα του ο Ορφέας ήξερα ότι θα είναι η γυναίκα της ζωή τους. Είναι πολύ ταιριαστοί και η κοπέλα αυτή με το που τη βλέπεις είναι σαν να σου λέει αγάπα με, το πρόσωπό της και η συμπεριφορά της. Είμαι μάνα και για τη νύφη μου. Για εμένα η Γεωργία είναι κόρη μου. Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει όλα αυτά τα συναισθήματα για τον Ορφέα, την Γεωργία και τον εγγονό μου, τον Αχιλλέα», είπε αρχικά η ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Όταν ο γιος μου έφυγε από το σπίτι κλείστηκα σε ένα ξενοδοχείο στα Χανιά και έκλαιγα μέρα νύχτα. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά έπρεπε να γίνει».

Μαρία Τζομπανάκη: Η συνεργασία με τον γιο της

Την πρόταση για τον Σασμό την συζητήσαμε μαζί και είπα ότι είναι ένας σπουδαίος λόγος για να το κάνουμε. Ο κυρίαρχος λόγος που δέχτηκα ήταν το ότι θα έπαιζα με τον γιο μου. Μετά τη συνεργασία μας τον εκτιμώ ακόμα πιο πολύ σαν συνάδελφο. Είδα πόσο γενναιόδωρος και προσεκτικός είναι και τότε είπα ότι του αξίζει αυτό που έχει πάρει από την δουλειά.

Η ζωή στην Νέα Υόρκη και ο έρωτας με τον Γιάννη Βάλβη

«Θεωρώ ότι τελικά ήταν τρελό που έφυγα για τη Νέα Υόρκη. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν η λίμπιντος, ότι τρελάθηκε ή καψουρεύτηκα, αλλά τον αγάπησα πολύ τον Γιάννη, τον σέβομαι πάρα πολύ και θεωρούσα ότι του άξιζε να πάω μαζί του και να ζευγαρώσω στον τόπο που είχε μεγαλώσει. Στον Γιάννη βρήκα ηρεμία ψυχραιμία και υπομονή. Είχα μία ευγένεια κατανόησης. Με δέχτηκε έτσι όπως είμαι και δεν ήθελε να με αλλάξει».

Όσον αναφορά τη σχέση που διατηρούν ο πρώην σύζυγος της, Ντίνος Αυγουστίδης με τον νυν σύζυγό της, Γιάννη Βάλβη, η Μαρία Τζομπανάκη ανέφερε: «Έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Ένας λόγος που τον αγαπώ και τον σέβομαι είναι ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν ήταν ανασφαλείς δεν θα είχα προχωρήσει σε αυτή τη σχέση. Είναι πολύ δυνατός άνθρωπος εσωτερικά».

Το ακραίο σκηνικό με όπλο από θαυμαστή της

«Έχω ζήσει ακραιότατες εκφράσεις θαυμασμού. Μία ήταν πολύ επικίνδυνη στη Θεσσαλονίκη. Ήμουν σε μία παράσταση τότε και καθημερινά έβρισκα λουλούδια στο αυτοκίνητό μου. Μετά άρχισα να βλέπω σημειώματα. Μετά τα σημειώματα άρχιζαν να γίνονται πιο τολμηρά και πιο περίεργα και κάποια στιγμή είδα ότι ένα αυτοκίνητο με παρακολουθούσε. Αυτός είχε ανοίξει τα παράθυρα και με κοίταγε. Έκανα κάποιους κύκλους και όταν έφτασα εκεί που μένω, τον είδα μπροστά μου.

Έκανα κάποια ζικ ζακ για να με χάσει και φτάνοντας στο σπίτι και στην πιλοτή ήταν εκεί. Έβγαλε όπλο και μου ζήτησε να κάνω κάτι ερωτικό, κάτι πολύ άσχημο. Εγώ ήμουν ακίνητη και είχα παγώσει. Τα μάτια μου άρχισαν να τρέχουν, βρεχόμουν από δάκρυα και τον κοίταζα μέσα στα μάτια. Σκεφτόμουν πως θα τον χτυπήσω και εκείνος μόνος τους μου είπε άντε στην χαρίζω αυτή τη φορά. Πήγα στο σπίτι, μπήκα μέσα και την επόμενη μέρα πήγα στην παράσταση, το είπα σε ανθρώπους και από τότε μέχρι να φύγω κυκλοφορούσα με συνοδεία» κατέληξε η Μαρία Τζομπανάκη.

 Δείτε το trailer της εκπομπής