Πέντε νέοι χαρακτήρες έρχονται για να καθηλώσουν τους τηλεθεατές τής σειράς Σασμός που αγαπήθηκε και αυτοί είναι οι νέοι ήρωεs που θα αλλάξουν δραματικά την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών στην Άνω Ποριά.
ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΟΥΛΑΚΗΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΊΝΑΣ)

Ο Παύλος είναι πρώτος ξάδελφος του Μάρκου Βρουλάκη. Είχε παντρευτεί την Αιμιλία κι είχαν ένα αγοράκι που πνίγηκε μικρό. Αυτό το τραγικό γεγονός τον χώρισε με τη γυναίκα του. Λίγα χρόνια μετά ο Βασίλης Σταματάκης σκοτώνει τον Μάρκο. Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο χτύπημα για τον Παύλο. 0 ασκός του Αιόλου ανοίγει μέχρι τη στιγμή που όλοι μαθαίνουν πως ο Παύλος πνίγηκε στη Θάλασσα. Είκοσι χρόνια μετά επιστρέφει ζωντανός.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΑΚΗΣ)
Ο Λευτέρης είναι μυστικός αστυνομικός από τα κεντρικά της Αθήνας. Έχει μπει σε μυστική αποστολή τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη δίπλα στον Ευθύμη Φαρμάκη ώστε να ξεσκεπάσει τον ίδιο, αλλά και τον συνεργάτη του με τον οποίο κάνουν λαθρεμπόριο όπλων.

Σασμός: Όλοι οι νέοι ήρωες της δραματικής σειράς του ALPHA

ΕΥΘΥΜΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ)

Φίλος του Παύλου Βρουλάκη. Είχε μπλέξει με λαθρεμπόριο όπλων και λίγα χρόνια πριν η αστυνομία τον συνέλαβε και μπήκε στη φυλακή. Τώρα αποφυλακίστηκε και επιστρέφει ως ιδιοκτήτης ενός μπαρ στο Ρέθυμνο.

ΑΙΜΙΛΙΑ ΞΕΝΑΚΗ (ΓΙΩΤΑ ΦΕΣΤΑ)
Εισαγγελέας. Πρώην σύζυγος του Παύλου Βρουλάκη. Είχε παντρευτεί τον Παύλο και χώρισαν μετά τον τραγικό Θάνατο του γιου τους. Μετά από κάποια χρόνια και όταν ο Παύλος θεωρήθηκε νεκρός, η Αιμιλία παντρεύτηκε τον Δημήτρη Μαραθάκη. Είναι φίλη της Σοφίας (Νεκταρία Γιαννουδάκη), της μητέρας της Στέλλας. Παρόλο που ο γάμος της με τον Δημήτρη είναι ήρεμος κι ευτυχισμένος, όταν συναντά τον Παύλο και μαθαίνει την αλήθεια για το παρελθόν, οι παλιές πληγές ανοίγουν ξανά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΘΑΚΗΣ: (ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ)
Διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύζυγος της Αιμιλίας. Ο Δημήτρης ήταν φίλος του Παύλου Βρουλάκη και από τους πρώτους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της Αιμιλίας όταν έμαθαν πως πνίγηκε. Κάποια στιγμή η αγάπη αναμεταξύ τους ένωσε τους δρόμους τους για πάντα. Η επιστροφή του Παύλου Βρουλάκη θα αναστατώσει τη ζωή του.