Σε συμφωνία για κοινή έναρξη της σεζόν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου φέρονται να καταλήγουν τα κανάλια σε μία προσπάθεια να μειώσουν το κόστος της επένδυσης για την προσεχή σεζόν.

Εν μέσω ακραίου ανταγωνισμού τα πέντε πανελλαδικά κανάλια (ΑΝΤ1, Alpha, Star, MEGA, ΣΚΑΪ) προσήλθαν σε διάλογο για να χαράξουν κοινή στάση λόγω της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων που συνεχίζεται και τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση διευθυντών από αντίπαλα στρατόπεδα ώστε να συμφωνηθεί ένα κοινο πλαίσιο λήψης μέτρων.

Αυτά που έχουν συμφωνηθεί έως την ώρα είναι τα εξής: Πρώτον κανένας σταθμός δε θα βγάλει κανένα πρωτότυπο πρόγραμμα πρόωρα (τέλη Αυγούστου) όπως έγινε πέρσι και πρόπερσι με το Big Brother (ΣΚΑΪ) αλλά και το GNTM (Star)που ακολούθησε λίγο αργότερα, αλλά η έναρξη της σεζόν θα τοποθετηθεί για όλους από τα μέση ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Δεύτερον λίγο πριν από τα Χριστούγεννα θα υπάρξει διακοπή των σειρών και ριάλιτι για διάστημα 3-4 εβδομάδων και επανεκκίνηση θα γίνει μετά τα μέσα Ιανουαρίου και όχι στην καρδιά των εορτών  όπως πέρσι που το Survivor έκανε πρεμιερασ τις 27 Δεκεμβρίου, ενώ και οι σειρές συνέχισαν σχεδόν χωρίς διακοπή. Το τρίτο ζητημα που φέρεται να έπεσε στο τραπέζι χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα συμφωνία, είναι η ώρα έναρξης της πρωινής ζώνης .

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι ζήτησαν να παγιωθεί ότι όλοι οι σταθμοί θα ξεκινούν στις 6 το πρωί το ζωντανό πρόγραμμα και όχι νωρίτερα. Η καμπάνα χτυπά για το MEGA που βάζοντας το «Κοινωνία Ώρα Mega» στις 5 φαίνεται πως συμπαρασύρει και άλλους να ξεκινούν πιο νωρίς το πρωί.