Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το Ertnews αρχικά με κανονική εικόνα και από τις 19 του μήνα με υψηλή ευκρίνεια. Το νέο κανάλι θα προσφέρει αδιάλει-πτη ενημέρωση όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, ενώ στις καινοτομίες που εισάγει είναι το λεγόμενο L Banner. Πρόκειται για ένα ειδησεογραφικό εργαλείο που σχεδιάστηκε από την ΕΡΤ, σε συνεργασία με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση. Οι ειδήσεις εμφανίζονται και γραπτώς (στο κάτω και στο δεξί μέρος της οθόνης), προκειμένου και οι τηλεθεατές με προβλήματα ακοής να έχουν συνεχή ενημέρωση. Συγκεκριμένα, στο δεξί μέρος της οθόνης θα μορούν οι τηλεθεατές να βλέπουν ανά πόσα στιγμή τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και κάθε νέα εξέλιξη, ενώ στο κάτω μέρος θα έχουν τη δυνατότητα να τις διαβάζουν και αναλυτικότερα, χωρισμένες σε πέντε κατηγορίες (Ελλάδα, Οικονομία, Κόσμος, Πολιτισμός και Αθλητικά).

Μία ακόμη καινοτομία του νέου ενημερωτικού καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης είναι η στρατηγική συνεργασία του ERTNEWS με το διεθνές δίκτυο Euronews, τις ειδήσεις του οποίου θα μεταδίδει τέσσερις φορές την ημέρα (13.00, 16.00, 19.00 και 22.00). Το ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ θα μεταδίδεται και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote και Nova.

Ποια πρόσωπα αναλαμβάνουν τις «καυτές» ζώνες στο ERTnews

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που Θα αναλάβει την πρωινή ζώνη 10-12 στο ERTnews είναι η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, η οποία μετακινείται από το δελτίο των 18:00 στο πιο «καυτό» slot της ελληνικής τηλεόρασης. Εκτός από όλα τα υπόλοιπα κανάλια, η δημοσιογράφος θα βρεθεί «απέναντι» και στον Φώτη Σεργουλόπουλο στο «αδελφό» κανάλι ΕΡΤ1 που κάνει στροφή φέτος στην ψυχαγωγία.

Το άλλο πρόσωπο που θα έχει κεντρικό ρόλο στο ERTnews είναι ο Ηλίας Σιακαντάρης. Ο δημοσιογράφος θα αναλάβει την ειδησεογραφική ζώνη του ERTnews στις 20:00, κάτι που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η ΕΡΤ θα σταθεί με ειδήσεις απέναντι από τα κεντρικά δελτία των ιδιωτικών καναλιών. Στην ΕΡΤ1, το κεντρικό δελτίο με τον Γιώργο Κουβαρά θα παραμείνει στις 21:00. Η μετακίνηση του ERTnews στον πρώτο πολυπλέκτη που θα φέρει το κανάλι -και πιο «ψηλά» στο τηλεκοντρόλ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

 

Όλες οι ειδήσεις

Πασίγνωστη ελληνίδα ηθοποιός σε τολμηρές ταινίες

MasterChef: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ποζάρει στα ροζ και γίνεται viral (pic)

Η Σοφία Φυρού φέρνει και πάλι τη θερμοκρασία στα ύψη!