Στο «κόκκινο» ο ανταγωνισμός στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ποια κανάλια σπεύδουν να βγουν στον αέρα για να προλάβουν τους «απέναντι». Mega, ΣΚΑΪ, Open και ΕΡΤ οι πιο βιαστικοί.

Από Αύγουστο… χειμώνα φέρνουν τα κανάλια, σηκώνοντας σταδιακά την αυλαία της νέας σεζόν λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Οι προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ των ιδιωτικών καναλιών για να καθυστερήσει η έναρξη του τηλεοπτικού «πρωταθλήματος» αφορούσαν κυρίως τα ακριβά προγράμματα της prime time, χωρίς, όμως, ακόμα και εκεί, να οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία.

Παρά τις απόπειρες για συναίνεση, κάθε κανάλι κάνει τις δικές του κινήσεις στην τηλεοπτική σκακιέρα, με κάποια να επισπεύδουν τις πρεμιέρες για να… προλάβουν να κερδίσουν την προτίμηση του κοινού, πριν εμφανιστεί σε πλήρη διάταξη ο ανταγωνισμός. Ποια θα κάνουν φέτος την αρχή; Mega, ΣΚΑΪ, Open και ΕΡΤ θα σπεύσουν να σηκώσουν αυλαία πριν καν μπει ο Σεπτέμβριος.

Ο πρώτος που θα κόψει το νήμα της σεζόν είναι ο Γιώργος Αυτιάς στον ΣΚΑΙ, που επιστρέφει στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου από το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του καναλιού του Φαλήρου θα βγει σε δόσεις: το ανανεωμένο «Σήμερα», με τους Δημήτρη Οικονόμου, Ακη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη στις 29 Αυγούστου, ενώ για τις ψυχαγωγικές εκπομπές γίνεται προσπάθεια για πρεμιέρα  στις 5 ή στις 12 Σεπτεμβρίου.

Νωρίς -και πιο συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου- θα μπει στη νέα σεζόν το MEGA με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη να επιστρέφουν στις επάλξεις καθημερινά στις 5 το πρωί, αλλά και με τον Νίκο Ευαγγελάτο με το «Live news» στην απογευματινή ζώνη.

Η ψυχαγωγία του Μegα με τις εκπομπές των Ελεονώρα Μελέτη, Δανάη Μπάρκα και Ελένη Μενεγάκη Θα βγει σύσσωμη τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ενώ Θα προηγηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της Σίσσυς Χρηστίδου στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Συντονισμένη πρεμιέρα, τόσο για ενημέρωση όσο και για ψυχαγωγία, σχεδιάζει το Open για τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. Την πρώτη «καλημέρα» Θα πουν μέσα από τα ανανεωμένα ενημερωτικά πρωινά ο Παναγιώτης Στάθης και ο Δημήτρης Καμπουράκης (7-10), οι πιο πρωινοί Μάνος Νιφλής και Χρύσα Φώσκολου (5-7), καθώς και το ψυχαγωγικό 10-1 με την Μπέτυ Μαγγίρα.

Την ίδια ημέρα, επιστρέφει και η Μάριον Μιχελιδάκη στη μεσημεριανή ζώνη, ενώ πιθανότατα μία εβδομάδα αργότερα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα η νέα εκπομπή της Ίνας Ταράντου.

Από τις 29 Αυγούστου ανάβει τις μηχανές της και η ΕΡΤ τόσο με ενημέρωση όσο και με ψυχαγωγία. Με κοινή αφετηρία θα ξεκινήσουν η Χριστίνα Βίδου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος στη νέα ζώνη μετάδοσης (5-10) με την εκπομπή «Συνδέσεις» αλλά και το ψυχαγωγικό Στούντιο 4 με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο που πλέον έχει τρίωρη διάρκεια. Όσο για τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς θα ξεκινήσουν σταδιακά από τις 5 Σεπτεμβρίου.