«Τα νεοκλασικά» του Alpha πήραν το «πράσινο φως» για να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης οπτικοακουστικών παραγωγών του ΕΚΟΜΕ.

Σύμφωνα μετα σχετική απόφαση, η σειρά θα περιλαμβάνει συνολικά 18 επεισόδια, για τα οποία ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων  δαπανών αγγίζει τα 977.760 ευρώ, ενώ το ποσό της κρατικής επιδότησης ανέρχεται σε 391.104 ευρώ.

Τα «Νεοκλασικά» έκαναν παύση για περίπου έναν μήνα για την περίοδο πριν από το Πάσχα, ενώ αναμένεται να επανέλθουν στα τέλη Απριλίου με τα υπόλοιπα επεισόδια.

Στο μεταξύ ένα νέο παιχνίδι ξεκινά στην ΕΡΤ με τον τίτλο «Πες και Βρες» 

Στην τελική ευθεία για την έγκριση νέου τηλεπαιχνιδιού βρίσκεται η δημόσια τηλεόραση. Το επικρατέστερο είναι το «πες και βρες», ένα παρεΐστικο παιχνίδι ελληνικής πατέντας που υπάρχει ήδη ως application. Για την παρουσίαση έχει προταθεί η ηθοποιός Μαρία Κωνοταντάκη.

Γενικά αναβρασμός επικρατεί στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη δομή της διοικητικής ομάδας. Η υπόθεση του ERTnews, του καναλιού 24ωρης ροής ενημέρωσης που ξεκίνησε λόγω πολέμου, εξελίσσεται σε «αγκάθι», αλλά είναι και ζήτημα-κλειδί που θα κρίνει την έκβαση των αλλαγών. Αν συνεχιστεί η λειτουργία του ERTnews, Θα αποτελέσει έναν νέο πόλο στον οποίο uα οριστεί ξεχωριστή διοίκηση, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε απομακρύνσεις διά της… αναβαθμίσεως.

ΕΡΤ: Ο γρίφος!

Δηλαδή στελέχη του ενημερωτικού τομέα να μεταφερθούν στο 24ωρης λεπουργίας κανάλι, που, εφόσον συνεχιστεί, θα χρειαστεί έναν επικεφαλής. Ο «γρίφος» του ERTnews, ωστόσο, δεν έχει ακόμα λυθεί, καθώς κάποιοι στη διοίκηση επιθυμούν τη διατήρηση και την ενίσχυσή του, ενώ άλλοι αντιτείνουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν νέες προσλήψεις ώστε να αποφορτιστεί ο τομέας ενημέρωσης της ΕΡΤ1 που βγάζει ήδη non-stop πρόγραμμα για 40 μέρες!

Στον ΑΝΤ1 από την άλλη σχεδιάζεται η άμεση ενεργοποίηση της απογευματινής ζώνης 4-6 με ζωντανή εκπομπή, προκρίνοντας εσωτερική λύση για το κομμάτι της παρουσίασης.

Κεντρική παρουσιάστρια θα είναι, όπως λέγεται, η Ρίτσα Μπιζόγλη, πλαισιωμένη από έναν δικαστικό ρεπόρτερ (πιθανότατα τον Παναγιώτη Στάθη) και μια αστυνομική συντάκτρια που αναζητείται σε άλλα κανάλια.

Στόχος είναι η εκπομπή να βγει στον αέρα αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 25 Απριλίου, οπότε θα κάνει πρεμιέρα και το «Ποιος Θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου καθημερινά στις 20:00.

Στις 19 Απριλίου κατεβάζει οριστικά αυλαία η καθημερινά σειρά «Ηλιος», οπότε και προκύπτει κενό στις 4 το απόγευμα.