Η ΕΡΤ1, για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023, έχει στα σκαριά πολλά και μεγαλεπήβολα σχέδια. ‘Ενα από αυτά είναι η παραγωγή της δραματικής σειράς εποχής «Το βραχιόλι της φωτιάς», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σάίας—Μαγρίζου, σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Η στελέχωση του πρωταγωνιστικού καστ βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα πρώτα ονόματα που έρχονται σε συμφωνία να είναι δυνατά: Νένα Μεντή, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Ψαρρός, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

Πρόσφατα, μάλιστα, στο καστ προστέθηκε ένας ακόμη ηθοποιός. Πρόκειται για τον Σπύρο Σταμούλη, ο οποίος, αφού ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του στην καθημερινή δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «Μόλις χθες» δέχθηκε με χαρά την πρόταση του φίλου και συνεργάτη του, Γιώργου Γκικαπέππα, να κρατήσει έναν ρόλο στη νέα σειρά που ετοιμάζει. Από εκεί και πέρα, η σειρά έχει στο επίκεντρο μία οικογένεια αστών Ισπανοεβραίων της Θεσσαλονίκης στην ιστορική δίνη του 20ου αιώνα. Όλα όσα θα δούμε είναι δοσμένα μέσα από τα μάτια και την αφήγηση του μικρότερου γιου της οικογένειας, του Ιωσήφ, ο οποίος βιώνει οικογενειακούς κλυδωνισμούς σε μικρή ηλικία και που με περίεργες αντοχές επιβιώνει στο Άουσβιτς.

ΕΡΤ1 και Open επενδύουν στην ελληνική μυθοπλασία

Open: Παντούση και Πουλάκης μαζί στο Κόκκινο Ποτάμι

 

Τα στελέχη του ΟΡΕΝ έχουν αποφασίσει ότι η στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσουν την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επένδυση στην ελληνική μυθοπλασία. Έτσι,  ήρθαν σε συμφωνία με τον Μανούσο Μανουσάκη προκειμένου, μαζί με τη δημιουργική ομάδα του, να ετοιμάσουν μία δυνατή συνέχεια της δραματικής σειράς εποχής «Το κόκκινο ποτάμι», που σημείωσε επιτυχία στο παρελθόν.

Ο σκηνοθέτης, πέρα από την Αναστασία Παντούση, έκλεισε επίσημα και τον’Ομηρο Πουλάκη, προκειμένου να είναι το νέο πρωταγωνιστικό ζευγάρι της σειράς, ενώ η χρονική περίοδος που θα διαδραμάτίζεται η ιστορία είναι το 1919-1923. Τότε που οι πρώτοι Πόντιοι πρόσφυγες καταφθάνουν στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη, με την Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) να γνωρίζει έναν γιατρό (Όμηρος Πουλάκης) και έκτοτε να ξετυλίγεται η ερωτική ιστορία τους και όχι μόνο.