Αναβρασμός επικρατεί στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη δομή της διοικητικής ομάδας. Η υπόθεση του ERTnews, του καναλιού 24ωρης ροής ενημέρωσης που ξεκίνησε λόγω πολέμου, εξελίσσεται σε «αγκάθι», αλλά είναι και ζήτημα-κλειδί που θα κρίνει την έκβαση των αλλαγών. Αν συνεχιστεί η λειτουργία του ERTnews, Θα αποτελέσει έναν νέο πόλο στον οποίο uα οριστεί ξεχωριστή διοίκηση, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε απομακρύνσεις διά της… αναβαθμίσεως.

ΕΡΤ: Ο γρίφος!

Δηλαδή στελέχη του ενημερωτικού τομέα να μεταφερθούν στο 24ωρης λεπουργίας κανάλι, που, εφόσον συνεχιστεί, θα χρειαστεί έναν επικεφαλής. Ο «γρίφος» του ERTnews, ωστόσο, δεν έχει ακόμα λυθεί, καθώς κάποιοι στη διοίκηση επιθυμούν τη διατήρηση και την ενίσχυσή του, ενώ άλλοι αντιτείνουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν νέες προσλήψεις ώστε να αποφορτιστεί ο τομέας ενημέρωσης της ΕΡΤ1 που βγάζει ήδη non-stop πρόγραμμα για 40 μέρες!

Στον ΑΝΤ1 από την άλλη σχεδιάζεται η άμεση ενεργοποίηση της απογευματινής ζώνης 4-6 με ζωντανή εκπομπή, προκρίνοντας εσωτερική λύση για το κομμάτι της παρουσίασης.

Κεντρική ηαρουσιάστρια θα είναι, όπως λέγεται, η Ρίτσα Μπιζόγλη, πλαισιωμένη από έναν δικαστικό ρεπόρτερ (πιθανότατα τον Παναγιώτη Στάθη) και μια αστυνομική συντάκτρια που αναζητείται σε άλλα κανάλια.

Στόχος είναι η εκπομπή να βγει στον αέρα αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 25 Απριλίου, οπότε θα κάνει πρεμιέρα και το «Ποιος Θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου καθημερινά στις 20:00.

Στις 19 Απριλίου κατεβάζει οριστικά αυλαία η καθημερινά σειρά «Ηλιος», οπότε και προκύπτει κενό στις 4 το απόγευμα.