Μία πρωτότυπη σειρά που θα μας μεταφέρει στα Μάταλα των δεκαετιών του ’60 και του ’70 επεξεργάζεται η ΕΡΤ, για να την εντάξει στο πρόγραμμα της προσεχούς σεζόν.

Η πρόταση που κατατέθηκε στη δημόσια τηλεόραση φέρει τον τίτλο «Η παραλία» και προέρχεται από την εταιρεία Foss Ρrodυctions.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δραματική σειρά που θα αναβιώσει την εποχή των χίπις που ζούσαν κοινοβιακά στις σπηλιές της διάσημης παραλίας στη νότια Κρήτη.

Η σειρά θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό επεισοδίων, καθώς προβλέπεται να μεταδίδεται έως και τρεις φορές την εβδομάδα. Μετά από σειρές εποχής που βασίζονται σε βιβλία ή ξένα format όπως «Τα καλύτερά μας χρόνια», η ΕΡΤ στρέφεται για πρώτη φορά σε ένα πρωτότυπο σενάριο εποχής. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με θετικό πρόσημο και η «Παραλία» φέρεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες έγκρισης για το πρόγραμμα της προσεχούς σεζόν.

ΕΡΤ1 και Open επενδύουν στην ελληνική μυθοπλασία

Η ΕΡΤ1, για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023, έχει στα σκαριά πολλά και μεγαλεπήβολα σχέδια. ‘Ενα από αυτά είναι η παραγωγή της δραματικής σειράς εποχής «Το βραχιόλι της φωτιάς», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σάίας—Μαγρίζου, σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Η στελέχωση του πρωταγωνιστικού καστ βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα πρώτα ονόματα που έρχονται σε συμφωνία να είναι δυνατά: Νένα Μεντή, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Ψαρρός, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

Πρόσφατα, μάλιστα, στο καστ προστέθηκε ένας ακόμη ηθοποιός. Πρόκειται για τον Σπύρο Σταμούλη, ο οποίος, αφού ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του στην καθημερινή δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «Μόλις χθες» δέχθηκε με χαρά την πρόταση του φίλου και συνεργάτη του, Γιώργου Γκικαπέππα, να κρατήσει έναν ρόλο στη νέα σειρά που ετοιμάζει. Από εκεί και πέρα, η σειρά έχει στο επίκεντρο μία οικογένεια αστών Ισπανοεβραίων της Θεσσαλονίκης στην ιστορική δίνη του 20ου αιώνα. Όλα όσα θα δούμε είναι δοσμένα μέσα από τα μάτια και την αφήγηση του μικρότερου γιου της οικογένειας, του Ιωσήφ, ο οποίος βιώνει οικογενειακούς κλυδωνισμούς σε μικρή ηλικία και που με περίεργες αντοχές επιβιώνει στο Άουσβιτς.