Η ΕΡΤ όπως έιναι γνωστό εδώ και καιρό ετοιμάζει για την επόμενη σεζόν τη συνέχεια της σειράς Το Νησί με τον τίτλο αυτή τη φορά «Μια νύχτα του Αυγούστου». Σε αυτή μάλιστα θα δούμε την Ευγενία Δημητροπούλου  που ήταν μέρος του καστ και στη σειρά του MEGA. Ωστόσο, η γνωστή ηθοποιός, εκτός από αυτά τα γυρίσματα θα έχει ακόμα μία τηλεοπτική εμφάνιση. Πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη σειρά του ΣΚΑΙ «Γλυκάνισοs», που στο επίκεντρό τηs έχει τον έρωτα μιαs Σύριαs προσφυγοπούλαs με έναν Ελληνα, τον οποίο Θα υποδυθεί ο Γιώργοs Παπαγεωργίου. Στο δυνατό καστ Θα βρίσκεται και η Τάνια Τρύπη αλλά και η Κάρμεν Ρουγγέρη.

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση γίνεται για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη και συμπαραγωγό τη δημόσια τηλεόραση με ποσοστό 25%. Η ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενά την προσαρμογή του βιβλίου, ενώ οι συζητήσειs με την ΕΡΤ άρχισαν πριν από αρκετούs μήνεs μακριά από τα φώτα τηs δημοσιότηταs, καθώs τα δικαιώματα του εν λόγω βιβλίου ουδέποτε είχαν δοθεί στο παρελθόν για να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στην τηλεόραση.

Την αρτιότητα και την υψηλή ποιότητα τηs παραγωγήs τηs σειράs εγγυώνται τρειs πολύ γνωστέs εταιρείεs με κινηματογραφική και τηλεοπτική εμπειρία, η Foss Productions, η Βοο Productions και η ΒΙΟΝΒΕ Productions. Το συνολικό κόστοs τηs σειράs, που Θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, Θα προσεγγίσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονόs που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στο επίπεδο τηs ελληνικήs μυθοπλασίαs. «Η μεγάλη χίμαιρα» Θα γυριστεί μέσα στο 2023, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και Θα προβληθεί στιs αρχέs του 2024.

Η σειρά παρουσιάζει την ιστορία μιας νεαρής Γαλλίδας, ερωτευμένης με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, η οποία στο λιμάνι της Ρουέν γνωρίζει τον Ελληνα καπετάνιο της καρδιάς της και τον ακολουθεί στη Σύρο για να ζήσει στον παράδεισο της ελευθερίας και του πάθους.