Οι μεγάλες σειρές μυθοπλασίας έχουν κερδίσει την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού και η ΕΡΤ φέρνει ακόμα μία, που Θα μας καταπλήξει. Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η Μεγάλη Χίμαιρα» γίνεται τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία Ντένη Ηλιάδη και θα είναι η πρώτη ελληνική σειρά με διεθνή προβολή στις μεγάλες πλατφόρμες του εξωτερικού.

Η πρωταγωνίστρια είναι ξένη ηθοποιός, πολύ γνωστή στο κοινό. Τρεις μεγάλες εταιρείες, άνθρωποι της ναυτιλίας και οι τοπικές Αρχές της Σύρου εγγυώνται γι’ αυτήν τη συμμετοχή με 25% της ΕΡΤ, σε προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ. Το ξεχωριστό δείγμα της κλασικής λογοτεχνίας μας, ο Καραγάτσης, δεν φοβάται τις προκλήσεις, δεν υποκλίνεται σε κατεστημένα, αλλά παρουσιάζει με ρεαλισμό την ασφυξία και τις αγκυλώσεις της ελληνικής επαρχίας στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η σειρά παρουσιάζει την ιστορία μιας νεαρής Γαλλίδας, ερωτευμένης με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, η οποία στο λιμάνι της Ρουέν γνωρίζει τον Ελληνα καπετάνιο της καρδιάς της και τον ακολουθεί στη Σύρο για να ζήσει στον παράδεισο της ελευθερίας και του πάθους.

Η Μαρίνα είναι μια εξωτική και γοητευτική ύπαρξη για τους ντόπιους. Οταν, όμως, ο άντρας της καταστρέφεται οικονομικά, γίνεται απόκληρος της κοινωνίας, αφού κατρακυλάει σε μια δίνη έρωτα, πάθους και θανάτου.

Οι Ελληνες Θεοί και δαίμονες αποδεικνύονται αμείλικτοι μπροστά στον εύθραυστο Ψυχισμό της Μαρίνας και στον έρωτά της για τον κουνιάδο της, νεαρό φοιτητή της Νομικής. Το θυελλώδες ερωτικό τρίγωνο οδηγεί σε σοκαριστικές συνέπειες, αντάξιες αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Η ελληνική λογοτεχνία αποδεικνύεται ένα από τα προικιά τηςχώρας μας, όταν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη. Η συνέχεια τη νέα σεζόν.

«Η μεγαλεπήβολη ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενά την προσαρμογή του βιβλίου, ενώ οι συζητήσεις με την ΕΡΤ άρχισαν πριν από αρκετούς μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τα δικαιώματα του εν λόγω βιβλίου ουδέποτε είχαν δοθεί στο παρελθόν για να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στην τηλεόραση.

 

Όλα, ωστόσο, οριστικοποιήθηκαν στο τελευταίο Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο έλαβε ομόφωνα την απόφαση να γίνει η ΕΡΤ συμπαραγωγός στο μεγάλο αυτό εγχείρημα, το οποίο προσβλέπει να γίνει η πρώτη ελληνική σειρά που θα έχει και διεθνή προβολή στις μεγάλες πλατφόρμες του εξωτερικού.