Ανατρεπτικά θα είναι τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός του ALPHA με τον Μαθιό να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών.

Ενώ ο Νικηφόρος κάνει τεστ πατρότητας για να μάθει αν αυτός είναι ο πραγματικός του πατέρας, ο Αμερικάνος σκοτώνεται στη φυλακή και αποκαλύπτει πως δεν πυροβόλησε εκείνος τον Στεφανή.

Η σχέση του Μαθιού και της Βασιλικής έχει πια αποκαλυφθεί σε όλο το χωριό. ‘Επειτα από αυτή την εξέλιξη, ο Μαθιός νιώθει λυτρωμένος μιας και μπορεί πια να ζήσει τον έρωτά του με τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε.

Ωστόσο οι εξελίξεις που ακολουθούν δημιουργούν μεγαλύτερες εντάσεις και οι ισορροπίες κινδυνεύουν να χαθούν για ηάντα.’Ολα αρχίζουν όταν οι κάτοικοι της Ποριάς συζητούν για τη σχέση του Μαθιού και της Βασιλικής. Κάποιοι πιστεύουν πως οι δυο τους ήταν μαζί πολλά χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται αν ο Νικηφόρος είναι παιδί του Στεφανή ή μήπως του Μαθιού, μιας και η Βασιλική και ο τελευταίος διατηρούσαν ερωτική σχέση.

Αυτές οι υποψίες, όμως, φτάνουν και στον Νικηφόρο, ο οποίος πρέπει, ακόμη μία φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, να διαχειριστεί ένα μυστικό που θα ανατρέψει ό,τι θεωρούσε δεδομένο μέχρι τώρα.

Απελπισμένος, τρέχει στον τάφο του πατέρα του και κλαίει σαν παιδί. Ο Νικηφόρος ξεσπάει άγρια στο ενδεχόμενο να είναι ο Μαθιός ο πραγματικός του πατέρας, φέρνοντας τον τελευταίο και τη μητέρα του σε δύσκολη θέση.

Η Βασιλική, πιεσμένη από τα τελευταία γεγονότα, δείχνει αποφασισμένη να αποκαλύψει όλη την αλήθεια και, όπως θα δούμε, ανακοινώνει στον γιο της και στον Μαθιό την απόφασή της να κάνουν τεστ DΝΑ προκειμένου να μάθουν την αλήθεια, αφού κι εκείνη έχει αμφιβολίες για την πατρότητα του νεαρού. Οι αμφιβολίες αυτές δεν αφήνουν τον Μαθιό σε ησυχία. Οι ήρωες κάνουν αναδρομή σε μία νύχτα του παρελθόντος, η οποία ανασύρει αναμνήσεις που είχαν θαφτεί βαθιά.

Οι απαντήσεις που περιμένει ο Νικηφόρος από το τεστ πατρότητας ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη σχέση του με τον Μαθιό και τη Βασιλική, ενώ εκείνοι προσπαθούν να δώσουν δύναμη ο ένας στον άλλον. Τα αποτελέσματα βγαίνουν γρήγορα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια.

Σασμός: Νεκρός ο Αμερικάνος-Αποκαλύπτει ότι δεν σκότωσε τον Στεφανή

Ο παπα-Μιχάλης, γνωρίζοντας όλα όσα συμβαίνουν, προσπαθεί να τους ηρεμήσει, αλλά οι πρωτοβουλίες του δεν κατευνάζουν τα πνεύματα. Ωστόσο, Μαθιός, Βασιλική και Νικηφόρος διαπιστώνουν πως η αγάπη που τους δένει δεν θα αλλάξει από το αποτέλεσμα του τεστ πατρότητας, καθώς ήδη ο άντρας νιώθει σαν δικό του παιδί τον νεαρό.

‘Ετσι, αποφασίζουν να μην ανοίξουν τον φάκελο. Κι ενώ οι τρεις τους προσπαθούν να βρουν ξανά τις ισορροπίες στην καθημερινότητά τους και τη μεταξύ τους σχέση, μία είδηση από τις φυλακές σκάσει σαν βόμβα.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικάνοςπέφτει θύμα μίας βίαιης δολοφονικής επίθεσης και πέφτει νεκρός. Ωστόσο, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, αποκαλύπτει πως δεν είναι αυτός ο δολοφόνος του Στεφανή και πως είπε ψέματα προκειμένου να καταφέρει να γλιτώσει. Η ομολογία του προκαλεί αναστάτωση τόσο στον Μαθιό όσο όμως και στον Αντώνη, ο οποίος ανοίγει ξανά την υπόθεση του φόνου του Στεφανή Σταματάκη, βάζοντας ξανά στο κάδρο των υπόπτων τον Μαθιό.

Ο Σασμός αργεί…

Τι συνέβη στο προηγούμενο επεισόδιο