Ο Ιάκωβος ξεκινά με τη σειρά του τους αποχαιρετισμούς στη Γη της Ελιάς καθώς η ημέρα της αναχώρησής του έχει φτάσει. Ο Λυκούργος είναι απαρηγόρητος και η Χάιδω με την Ισμήνη προ-σπαθούν με κάθε τρόπο να του φτιάξουν το κέφι, αλλά μάταια. Η Χάιδω βοηθάει τον αγαπημένο της να ξεπεράσει τη μετανάστευση του καλύτερού του φίλου, ενώ παράλληλα οι προετοιμασίες για τον Θρησκευτικό γάμου του Φίλιππου και της Βασιλικής αλλά και τη βάφτιση της Στέλλας βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Παράλληλα, η Εύα, μετά την εσπευσμένη επιστροφή τος στη Μάνη στην καθημερινή δραματική σειρά του MEGA, αποφασίζει να χτίσει την οικοδομή στο Πόρτο Κάγιο, αλλά αρνείται κατηγορηματικά να ξαναγυρίσει στην αγκαλιά του Στάθη. Στο μεταξύ, ο τελευταίος μαθαίνει πως ο ξάδελφόςτου, ο Δημοσθένης, φλέρταρε επίμονα την Άννα και πέφτει από τα σύννεφα. Και αυτό γιατί, από τη μία ξέρει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στον γάμο του με την Ασπασία και από την άλλη πιστεύει πως έχει τεράστια διαφορά ηλικίας με την Άννα.

“Ετσι, λοιπόν, αποφασίζει να ρωτήσει ευθέως τον Δημοσθένη αν προσπάθησε να προσεγγίσει ερωτικά την κοπέλα κα για ποιον λόγο. Ωστόσο, η απάντηση που παίρνει δεν του αφήνει κανένα περιθώριο να ανακατευτεί στην προσωπική ζωή του ξαδέλφου του. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Κουράκος ενημερώνεται για τις ύποπτες επαφές του Δημήτρη με τον Ανέστη και δίνει αυστηρή εντολή στους συνεργάτες του να έχουν τους δύο νεαρούς άντρες υπό στενή παρακολούθηση και να τον κρατούν συνεχώς ενήμερο.

27/06/2022

Η Αρετή, μετά την αποχώρηση του Στέφανου, μεγαλώνει με τον Στάθη, τη Βασιλική, ακόμα και με τη Χρυσούλα. Γυρεύει παρηγοριά στην Ασπασία, αλλά ο Δημοσθένης της ξεκαθαρίζει πως δεν θα ανεχτεί αλλά κλάματα. Ο Δημήτρης συνεχίζει τις απειλές στην Αθήνα, ενώ ο Κουράκος ενημερώνεται για τις ύποπτες επαφές του με τον Ανέστη.

Ο Ιάκωβος ξεκίνα τους αποχαιρετισμούς, καθώς η μέρα της αποχώρησης του έχει φτάσει και ο Λυκούργος είναι απαρηγόρητος. Η Εύα αποφασίζει να χτίσει την οικοδομή στο Πόρτο Κάγιο, αλλά αρνείται να ξαναγυρίσει στον Στάθη.

28/06/2022

Οι ετοιμασίες για το γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής και την βάφτιση της Στέλλας βρίσκονται στην τελική ευθεία. Ο Αλέξης προσπαθεί να πλησιάσει την Μυρτάλη, αλλά εκείνη παραμένει ψυχρή απέναντί του. Ο Στάθης μαθαίνει πως ο Δημοσθένης φλέρταρε την Άννα και πέφτει από τα σύννεφα. Ο Ισίδωρος πιέζει την Αντιγόνη κι εκείνη του αποκαλύπτει ότι η Μαρία μεσολάβησε για την υιοθεσία της μικρής Αγγελικής πριν από έξι χρόνια.

29/06/2022

Ο Στάθης, αμήχανος, ρώτα τον Δημοσθένη αν προσπάθησε να προσεγγίσει ερωτικά την Άννα. Η Βασιλική στρώνει νυφικό κρεβάτι και όλοι περνούν για να της ευχηθούν.Ο Κωνσταντίνος κάνει άλλη μία νύξη στον Δημοσθένη, καθώς θέλει να αφήσει τις παρανομίες. Γρήγορα, όμως, καταλαβαίνει ότι αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί.

30/06/2022

Η μεγάλη μέρα του γάμου ξημερώνει. Ο Στάθης και η Χάιδω είναι φανερά συγκινημένοι, ενώ η Αρετή τρώγεται επειδή έχει μείνει έξω από όλα αυτά. Ο Φίλιππος περιμένει στην εκκλησία τη νύφη, η οποία καταφθάνει πανέμορφη, συνοδευόμενη από τον Στάθη.
Το ζευγάρι ζει στιγμές ευτυχίας, καθώς ενώνονται πλέον ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Ακολουθεί η βάφτιση του μωρού τους. Όταν τα μυστήρια τελειώνουν, όλοι επιστρέφουν σπίτια τους, προκειμένου να ετοιμαστούν για το γλέντι που θα ακολουθήσει. Όλοι είναι χαρούμενοι, εκτός από τον Κουράκο που περιμένει ένα τηλεφώνημα.

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το trailer του νέου επεισοδίου!