Ο Στέφανος φεύγει οριστικά από τη Γη της Ελιάς και η Αρετή βουλιάζει στην απόγνωση, ενώ η οργή της ξεχειλίζει. ‘Ετσι, ως συνήθως, ξεσπά ανεξέλεγκτα εναντίον… όλων. Τσακώνεται άγρια με τον Στάθη, τη Βασιλική, ακόμα και με τη Χρυσούλα. Μόνη της παρηγοριά η Ασπασία, αλλά ο Δημοσθένης τής βάζει «φρένο», γιατί τον έχει κουράσει με τα προβλήματά της. Στο μεταξύ, ο Δημήτρης συνεχίζει να απειλεί την Αθηνά, ενώ ο Κουράκος ενημερώνεται για τις ύποπτες συναλλαγές του με τον Ανέστη στη σειρά του MEGA. Ο Ιάκωβος αποχαιρετά τα αγαπημένα του πρόσωπα, καθώς έρχεται η ώρα να φύγει στην Ισπανία.

Απαρηγόρητος, ο Λυκούργος προσπαθεί να χωνέψει ότι ο καλός του φίλος, βαριά άρρωστος, αναγκάζεται να φύγει ξανά από τη Μάνη, με τη Χάιδω και την Ισμήνη να τον στηρίζουν όσο μπορούν. Παρά το βαρύ κλίμα, βέβαια, οι ετοιμασίες για τον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου αλλά και τη βάπτιση της μικρής προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς… Την ίδια στιγμή, χωρίς να έχει αίσθηση της πραγματικότητας, ο Αλέξης προσπαθεί να πλησιάσει τη Μυρτάλη, αλλά, όπως είναι φυσικό, πέφτει σε «τοίχο».

Γη της Ελιάς: Στιγμές αγωνίας

Μετά τον τραγικό θάνατο της Φανής σε τροχαίο, ο Ισίδωρος δεν μπορεί να βρει τη γαλήνη όσο σκέφτεται πως η μικρή Αγγελική βρίσκεται σε ίδρυμα… Θέλει να βρει το συντομότερο μια λύση για το εγγονάκι του. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος πιέζει την Αντιγόνη, για να μάθει επιτέλους την αλήθεια γιατο παιδί, και εκείνη του αποκαλύπτει τα πάντα για τη Μαρία και το πώς μεσολάβησε για την υιοθεσία πριν από έξι χρόνια. Η Βασιλική στρώνει το νυφικό κρεβάτι και όλοι περνούν για να της ευχηθούν. Η τελευταία νύχτα πριν από τον γάμο κυλά ήρεμα. Το επόμενο πρωί οι ετοιμασίες κορυφώνονται, σε κλίμα συγκίνησης για τον Στάθη κα τη Χάιδω. Η Αρετή, από τη άλλη, κλεισμένη στον εαυτό της αισθάνεται πως έμεινε έξω απι την πιο σημαντική στιγμή στη ζωή της κόρης της.

Ο γάμος πραγματοποιείται και το ζευγάρι είναι πιο ευτυχισμένο από ποτέ, ενώ ακολουθεί και η βάπτιση του μωρού τους ‘Οταν ολοκληρώνονται τα μυστήρια, όλοι επιστρέφουν στα σπίτια τους προκειμένου να ετοιμαστούν για το γλέντι που Θα ακολουθήσει. Και ενώ όλοι είναι χαρούμενοι, ο Κουράκος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, γιατί περιμένει ένα τηλεφώνημα…

Αιματηρή αυλαία

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Δημήτρη… Ο αδίστακτος νεαρός έχει μπλεχτεί για τα καλά στα δίχτυα του υπόκοσμου και τελικά δολοφονείται. ‘Ομως άλλος ένας θάνατος θα ρίξει βαριά τη σκιά του στην Αρεόπολη. Εκτός ελέγχου πλέον, ο Ανέστης θα επιχειρήσει και πάλι να επιτεθεί την Ευτυχία. Η κοπέλα βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς βλέπει ξανά το βίαιο πρόσωπο του πρώην της, εξαιτίας του οποίου μάλιστα έχασε μωρό της. Αυτή τη φορά όμως είναι αποφασισμένη να ορθώσει το ανάστημά της και να προστατέψει τον εαυτό της. Ο επίλογος στη σχέση τους θα γραφτεί με αίμα, με τον Ανέστη να πέφτει νεκρός και έτσι να τιμωρείται για όλα του εγκλήματα…