Μία άλλη, πιο «σκοτεινή» Μυρτάλη μάς «συστήθηκε» στα τελευταία επεισόδια του α’ κύκλου της επιτυχημένης σειράς Η  Γη της Ελιάς. Σκληρή, υπέρμετρα φιλόδοξη, έτοιμη να κοντραριστεί ακόμα και με την κεφαλή των Βρετάκων, τον Ισίδωρο…

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι κοντινοί της άνθρωποι προβληματίζονται. Νιώθουν σαν να έχουν ξανά μπροστά τους τον… Ιπποκράτη, που φαίνεται να της έχει κληροδοτήσει πολλά από τα… αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Η Μυρτάλη βάλθηκε να αποδείξει ότι έχει ηγετικές ικανότητες.

Μάταια όλοι προσπαθούν να της εξηγήσουν ότι ακόμα δεν διαθέτει την εμπειρία να αναλάβει τόσες ευθύνες και ότι η εταιρία τους είναι πολύ μεγάλη και ουδεμία σχέση έχει με την επιχείρηση που στήνουν σιγά σιγά με την Ισμήνη. Από την άλλη, εδώ και καιρό τα προσωπικά της πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. ‘Ωσπου στη ζωή της εισβάλλει εντελώς αναπάντεχα ο Χρήστος, ο ανιψιός του Λυκούργου, που ήρθε από τον Καναδά και αγόρασε την ταβέρνα της Ελένης.

Από την πρώτη στιγμή δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τη Μυρτάλη, ενώ και εκείνη του δείχνει πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία. ‘Υστερα από μερικά ραντεβού, περνούν μαζί μια νύχτα πάθους, όμως η «επόμενη μέρα» ξαφνιάζει δυσάρεστα τη Μυρτάλη. Και αυτό γιατί ο Χρήστος απομακρύνεται και, όταν επικοινωνεί ξανά μαζί της, ισχυρίζεται πως δεν έχει καθόλου χρόνο, λόγω δουλειάς. Η κοπέλα ενοχλείται και του το δείχνει στη σειρά του MEGA.

Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης πάλι στα όρια της τρέλας!

Ο Αλέξης συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε ευκαιρία. Μόνο που πλέον η Μυρτάλη δεν τον φοβάται και δεν αλλάζει δρόμο μόλις τον αντικρίζει. Αντιθέτως, τον αντιμετωπίζει με θάρρος όταν συναντιούνται. Παράλληλα, και η ίδια προβληματίζεται όταν αρχίζει να τον βλέπει σε κάποια μυστηριώδη ερωτικά όνειρα που τη βασανίζουν το τελευταίο διάστημα. Παραξε-νεύεται, αλλά προσπαθεί να μη δώσει σημασία.’Ωσπου στον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου ο Αλέξης την ακολουθεί και, όταν μένουν μόνοι, της δίνει ένα φιλί, στο οποίο και εκείνη περιέργως… ανταποκρίνεται.
Άραγε στα νέα επεισόδια η Μυρτάλη Θα ενδώσει στη στενή πoλιορκία του Αλέξη; Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το «παιχνίδι» ανάμεσα στη Μυρτάλη και τον Αλέξη είναι ένα έξυπνο εύρημα για να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το φθινόπωρο. Έτσι, αν και η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου δεν ανοίγει τα χαρτιά της όλα δείχνουν πως η Μυρτάλη Θα γίνει ζευγάρι με τον Χρήστο.  Χωρις αυτό να σημαίνει πως όλα θα κυλήσουν ρόδινα για τους δύο νέους.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Χρήστος έχει ήδη ένα διαζύγιο, ενώ σταδιακά θα μάθουμε και τους αληθινούς λόγους που τον έφεραν ξανά στη Μάνη. Ο Αλέξης θα γεμίσει ζήλια όταν αντιληφθεί ότι η Μυρτάλη και ο Χρήστος έχουν έρθει κοντά. Το μυαλό του θολώνει στη Γη της Ελιάς και κάνει περίεργες σκέψεις για τον αντίζηλο του.