Δομικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προετοιμάζονται αυτό το διάστημα στην ΕΡΤ. Η απόφαση για την αντικατάσταση της Αντριάνας Παρασκευοπούλου στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ είναι πλέον δεδομένη. σε μια προσπάθεια να δοθεί ακόμα πιο ισχυρό στίγμα σε ό,τι αφορά τόσο το κομμάτι τος τηλεθέασης όσο και αυτό της γενικότερης επιρροής.

Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το πρόσωπο που Θα επιλεγεί από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου είναι ανοιχτά, με τις αναζητήσεις και τις ζυμώσεις νο λαμβάνουν χώρα όχι μόνο στις τάξεις του στελεχικού δυναμικού της ΕΡΤ, αλλά και πέραν του Ραδιομεγάρου. Η περίπτωση της Χριστίνας Βίδου που είχε ακουστεί εντόνως, φαίνεται ότι υποχωρεί, καθώς η έμπειρη δημοσιογράφος φέρεται να μετακομίζει οριστικά και αμετάκλητα στην πολύ πρωινή ζώνη. Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο για την αναβάθμιση  του ERTnews, το οποίο, σύμφωνο με τον σχεδιασμό,  αποτελέσει τον απόλυτο και μοναδικό πόλο ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης. με την ΕΡΤ και την ΕΡΤ2 να μετε-ξελίσσονται και να κινούνται σε καθαρό ψυχαγωγικά μονοπάτια.

Ως εκ τούτου, στο πρόγραμμο του ERTnews θα φιλοξενείται το σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών (των ήδη υπαρχουσών, αλλά και αυτών που Θα λανσαριστούν με τη νέα σεζόν). ωστόσο το βασικό του asset Θα είναι η συνεχής ροή ειδησεογραφίας, στα πρότυπα μεγάλων διεθνών δικτύων, όπως π.χ. το Bloomberg.

Μοναδικές εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό θα είναι το πρωινό και φυσικά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.