Ενισχυμένο και σε διάρκεια και σε Θεματολογία θα είναι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το οποίο από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα παρουσιάζει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, που μέχρι και φέτος κρατά το τιμόνι  της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου.

Στην κατεύθυνση αυτή βοηθά και η προεκλογική περίοδος που έρχεται, ενώ η ίδια θα εμφανίζεται στους τηλεοπτικούς δέκτες στις 3 μ.μ. Μάλιστα, υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου το μεσημεριανό δελτίο να διαρκεί περισσότερο ακόμα και από το κεντρικό με τον Γιώργο Κουβαρά, για το οποίο πάντως υπάρχει πρόθεση από τον Σεπτέμβριο κιόλας να αποκτήσει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, με πάνελ κοινοβουλευτικών στελεχών, ενίοτε και δημοσιογράφων.

Ως εκ τούτου, το μεσημέρι στην ΕΡΤ αναμένεται να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση και σε θέματα που αγγίζουν την κοινωνική επικαιρότητα και φέτος κυριάρχησαν στην ατζέντα. Πάντως, όπως έχει γράψει ήδη η στήλη, ενόψει και της αναβάθμισης του ERT news και με δεδομένο ότι η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική χρονιά, είναι ειλημμένη η απόφαση για ενίσχυση του ενημερωτικού τομέα της κρατικής τηλεόρασης σε όλα τα επίπεδα.

ΕΡΤ: Ο Γιώργος Κουβαράς στο κεντρικό δελτίο

 

Δρομολογήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Φαβορί για τη Θέση της Ανδριάνας Παρασκευοπούλου είναι όπως όλα δείχνουν ο πολύπειρος δημοσιογράφο Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος κατά κοινή ομολογία έδωσε νέα πνοή στον ενημερωτικό τομέα της κρατικήςτηλεόρασης με τις εκπομπές του στην ΕΡΤ1 κι το ΕΡΤnews.

Πλέον -αν κι εφόσον προχωρήσει το εν λόγω σενάριο- αναλαμβάνει ακόμη ένα κομβικό πόστο, αφού, όπως φαίνεται, κρίθηκε ως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να πάρει πάνω του την κάλυψη της κρίσιμης πολιτικής περιόδού που έρχεται, αφού, ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών η χώρα από το φθινόπωρο και μετά Θα εισέλθει, όπως και να έχει, σε προεκλογική περίοδο. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τη νέα σεζόν Θα συμπεριληφθεί πιθανώς μια σειρά από συνεντεύξεις πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.