Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται στην ΕΡΤ ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν και της προσπάθειας της κρατικής τηλεόρασης να δώσει ισχυρό στίγμα τόσο στην ενημέρωση (ενόψει εκλογών) όσο και στην ψυχαγωγία. Άλλωστε, τα φετινά νούμερα τηλεθέασης κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν το Μέγαρο Μαξίμου, πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς τις υψηλές δαπάνες που εγκρίθηκαν για μια σειρά από προγράμματα, τα οποία δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση όσον αφορά την ανακοίνωση του ονόματος του Τζώνη Καλημέρη για την αντικατάσταση του Γιώργου Γαμπρίτσου (οι σχετικές εξελίξεις αναμένονται άμεσα), τότε θα μπει μπροστά το πρότζεκτ για την ενίσχυση της ψυχαγωγίας, με αιχμή του δόρατος την πρωινή ζώνη.

Το όνομα της Ρούλας Κορομηλά παραμένει στο τραπέζι, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ΕΡΤ2, για την οποία ξοδεύτηκαν, αν μη τι άλλο, υπερβολικά ποσά, με την τηλεθέαση να μην ξεκολλάει από το 1 %. Οσο για την ενημέρωση, μετά τη γνωστοποίηση της αλλαγής σκυτάλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο οποίο τη Θέση της Ανδριάνας Παρασκευοπούλου (Θα αναλάβει το διευρυμένο μεσημεριανό δελτίο) Θα πάρει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή αναλαμβάνει δράση ο Απόστολος Μαγγηριάδης, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη στελέχωση του ERΤnews.

Οπως έγινε γνωστό, ο Ηλίας Σιακαντάρης θα παρουσιάζει καθημερινά μια νέα ενημερωτική ζώνη στην ΕΡΤ στις 20.00, με επίκεντρο κυρίως τις διεθνείς εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική και τον αντίκτυπό τους στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί για την ενίσχυση του 24ωρου ενημερωτικού καναλιού της κρατικής τηλεόρασης. Το τελευταίο πρόσωπο που ακούστηκε στο πλαίσιο αυτό είναι η έμπειρη δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.