Μια ακόμα τηλεοπτική χρονιά ολοκληρώνεται με τις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές να έχουν διανύσει μία δύσκολη τηλεοπτική κούρσα. Καθώς τη φετινή σεζόν οι παραγωγές ήταν πιο πολλές από ποτέ, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και το κυνήγι των ποσοστών καθημερινός μαραθώνιος! Ποιες τελικά κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις;
Στο MEGA η εκπομπή «Κοινωνία ώρα ΜΕGΑ» με τουs Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη αποτέλεσε την έκπληξη της ρονιάs αφού τις περισσότερεs φορέs έκοβε πρώτη το νήμα τηs τηλεθεασηs. Στον ίδιο σταθμό ο Νίκος Ευαγγελάτοs με το «Ιίνe News» δημιουργησε με τιs  του επιδόσειs νέα ενημερωτική απογευματινό ζωνη, που αρκετοί  μπήκαν στο πειρασμό να μιμηθούν για την επόμενη σεζόν. Στον ΣΚΑΪ το «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου έχει εδώ και χρόνια τηλεθεατέs που την παρακολουθούν πιστά. Παρ’ όλα αυτά, το τηλεοπτικό ζευγάρι θα χωριστεί. Και οι «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα είχαν και φέτοs καλέs επιδόσειs, γι’ αυτό και συνεχίζουν ακάθεκτοι από τον Σεπτέμβριο, αν και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αναλάβουν χωριστέs εκπομπέs. Στον ΑΝΤ 1 το «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη για μια ακόμη φορά σημείωσε ικανοποιητικά ποσοστά καθώs εδώ και δεκαετίεs ο δημοσιογράφοs έχει το κοινό του. Στουs κερδισμένουs και η κοινωνική εκπομπή τον STAR  «Αλήθειεs με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, που έχει αποκτήσει μια πολύ δυνατή βάση κοινού και φέτοs βγήκε νικήτρια και με μεγάλη διαφορά, όπωs και η Τατιάνα :τεφανίδου στον ALPHA με το «Τ-Liνe» που πήρε τη ρεβάνς.

Το Σαββατοκύριακο ο Νίκοs Μάνεσηs στον ALPHA με την εκπομπή του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασηs για μια ακόμη σεζόν, όπως και Φαίη Μαυραγάνη με το «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο ΟΡΕΝ την οποία από του χρόνου θα τη βλέπουμε στον ΑΝΤ 1. Σε πολύ καλά επίπεδα κινήθηκε η εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά αλλά και το «MEGA Σαββοτοκύριακο με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και την Στέλλα Γκαντώνα.