Σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται η υγεία της Αυξεντίας στο Μαύρο Ρόδο και παρά τις πιέσεις όλων να πάει στο νοσοκομείο, εκείνη αρνείται με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί. Φοβούμενη πως το τέλος πλησιάζει, αποφασίζει να εξομολογηθεί την αλήθεια για το μυστικό της Παλιόβρυσης.
Οι ερωτήσεις του Μανόλη για το λάπτοπ του Στέλιου Διακοσάββα, θα ξυπνήσουν τραυματικές αναμνήσεις στην Ελισάβετ, η οποία πανικοβάλλεται και κλείνεται ξανά στον εαυτό της.

Από την άλλη, ο Σαράντος ψάχνει το παλιό φορτηγάκι του πατέρα του και βρίσκει μέσα το λάπτοπ. Οταν όμως το ανοίγει θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ανακαλύπτει πως ο πατέρας του δεν ήταν αυτό που πίστευε εκείνος, καλός άνθρωπος και οικογενειάρχης, αλλά ένας κακοποιός και παιδεραστής!

Το λάπτοπ του Στέλιου είναι γεμάτο από φωτογραφίες παιδιών σε άσεμνες πόζες, ενώ μια σειρά από αυτές τον κάνουν να ανατριχιάσει καθώς πρόκειται για την Ελισάβετ. Στο μυαλό του έρχεται η χρυσή καδένα που βρήκε στην Παλιόβρυση και αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια του παζλ. Το πραγματικό πρόσωπο του πατέρα του βγαίνει στην επιφάνεια και τον σοκάρει…

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Λευτέρης κάνει στην Πολυξένη μια αποκάλυψη για τη σχέση που είχε στο παρελθόν με τον πατέρα του Σαράντου και το πόσο εκείνος του είχε συμπαρασταθεί.

Ο Σαράντος, σοκαρισμένος με όσα ανακάλυψε, αρχίζει να ουρλιάζει και να σπάει πράγματα. Βγαίνει έξω να πάρει αέρα και καθώς προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αυτά που μόλις έμαθε, κοιτάζει πίσω του μια αφίσα που ο ίδιος κόλλησε για τον πατέρα του για να βρεθεί. Θυμωμένος τη σκίζει και στη συνέχεια πηγαίνει σε όλες τις κολόνες του χωριού και τις βγάζει με μανία. Όλοι τον ρωτούν τι συμβαίνει αλλά εκείνος αρνείται να αποκαλύψει την ντροπή της οικογένειάς του.

Ο Σαράντος, τρελαμένος, αποφασίζει να πάει στο μοναστήρι να συναντήσει την Αυξεντία και να της ζητήσει να του πει την αλήθεια. Τη ρωτάει αν τον σκότωσε επειδή ήταν παιδεραστής!

Η Αυξεντία ταράζεται με όσα της λέει και εκείνος συνεχίζει λέγοντας ότι βρήκε το λάπτοπ του, ότι το άνοιξε και από εκείνη την ώρα δεν μπορώ να ηρεμήσει!

Την ώρα που της λέει ότι βρήκε φωτογραφίες της Ελισάβετ, εκείνη χάνει τις αισθήσεις της χωρίς να του επιβεβαιώσει τα όσα της είπε. Οταν συνέρχεται, αρνείται να πάει στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται.

Την ίδια ώρα, ο Σαράντος λέει στην Ελισάβετ για τις φωτογραφίες που βρήκε στον υπολογιστή του πατέρα του και οι τύψεις καίνε την κοπέλα καθώς πιστεύει πως εξαιτίας της η Αυξεντία αρρώστησε και έτσι ζητάει από την ηγουμένη να καθυστερήσουν την κουρά της.

Η νεαρή την παρακαλεί να πάνε στο νοσοκομείο αλλά η Αυξεντία επιμένει ότι μόνο ο Κύριος ξέρει πότε θα έρθει η ώρα της.

Η Αυξέντια φοβούμενη πως πλησιάζει το τέλος, εξομολογείται στην ηγουμένη. Της λέει ότι εκείνη ξέθαψε τον πατέρα του Σαράντου και της εξομολογείται το μεγάλο μυστικό της Παλιόβρυσης!

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

΄

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Έτσι μπαίνει τέλος στο «ειδύλλιο» Ειρήνης και Φίλιππου-Αυτός θέλει να βγάλει από τη μέση τον Δημοσθένη

Σεισμός: Συνεχίζεται η ανησυχία από τους σεισμολόγους – «Δε γνωρίζουμε αν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός»!

Σασμός: Ο Ευθύμης φέρνει τον χωρισμό σε Μαθιό-Βασιλική!